2 januari 2018 - 2 min leestijd

KMWE investeert in tweede vijfassige Chiron langbedfreesmachine

KMWE heeft recent geïnvesteerd in een tweede Chiron Mill 3000 FX. De toeleverancier voor o.a. de hightech machinebouw en luchtvaartindustrie verhuist in de loop van 2018 naar de fabriek van de toekomst op de Brainport Industries Campus (BIC), waar men de capaciteit kan verdubbelen. De nieuwe Chiron langbedfreesmachine zal in afwachting van de afronding van de nieuwbouw op korte termijn eerst nog op de ‘oude’ locatie in gebruik worden genomen.

Hoewel de nieuwbouw in rap tempo vordert, blijft KMWE ook up-to-date voor wat betreft het machinepark. Doordat de eerder geleverde Chiron Mill3000 FX in de afgelopen 2,5 jaar zijn betrouwbaarheid heeft bewezen door circa 7.500 uur/jaar probleemloos te produceren, is er wederom voor dit model gekozen.

 

Hoge dynamiek

De opbouw en uitvoering van de nieuwe machine is vergelijkbaar met de huidige. Ook in deze machine, met een X-verplaatsing van 3.000 mm, worden de producten opgespannen op een spanbalk die is opgenomen tussen twee vierde assen. Zo kunnen er aan alle vier de zijden producten opgespannen en bewerkt worden. De twee vierde assen waarborgen de kwaliteitseisen en nauwkeurigheid, maar voorkomen ook het torderen van de spanbalk. Ook zorgen deze twee rondassen voor de hoge dynamiek van de machine wat noodzakelijk is bij de fabricage van de 3D-structuurdelen. De zwenkkop, de vijfde as, is een door een torque-motor gestuurde freeskop met 20.000 toeren en kan +110/-110 graden zwenken in het X/Z-vlak. In combinatie met het achtergrondmagazijn staan in het totaal 163 HSK-63 gereedschappen ter beschikking. Alle assen in de machine zijn voorzien van een direct meetsysteem.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden