14 augustus 2017 - 2 min leestijd

Koike presenteert rijk uitgeruste CNC-snijmachines op Schweissen & Schneiden 2017

Koike Europe zal tijdens de vakbeurs Schweissen & Schneiden 2017 in Düsseldorf, drie CNC plasma- en autogeen snijmachines presenteren die zijn voorzien van een uitgebreide hoeveelheid opties.

De Deltatex high-end CNC snijmachine van Koike, is een robuuste portaal snijmachine voor plasma- en autogeensnijden, die voldoet aan de hoogste eisen voor precisie en gebruiksgemak en snijdt in staal tot 300 mm dikte. De machine wordt gedemonstreerd met de Koike 3D-Link bevelunit en de nieuwe Power Drill boorunit KPD25.

 

Deltatec CNC plasma/autogeen snijmachine

De Deltatec CNC snijmachine is een hoogwaardige portaalmachine ontwikkeld voor hoog precies thermisch plasmasnijden tot 100 mm dikte en 150 mm met autogeen onder zware productie-omstandigheden. De Deltatec is onder meer uitgerust met de nieuwe Koike Smart Bevelunit. Met de Smart Bevelunit biedt Koike een oplossing voor klanten die schuine kanten in een hoge kwaliteit willen snijden. Verder is de Deltatec uitgerust met het innovatieve optische monitoringssysteem K300 en een Inkjet Markeer Unit.

 

Power Drill boorunit KPD25

Koike heeft voor geïntegreerde boorbewerkingen op de Deltatex CNC-snijmachine, de Power Drill boorunit KPD25 ontwikkeld. Deze unit is voorzien van een magazijn voor maximaal vier gereedschapshouders voor automatische gereedschapwisseling en een sensor voor monitoring van de gereedschapslengte. Een neerhouder zorgt voor extra stabilisatie tijdens het boorproces.

 

Optische monitoring

Het K300 optische monitoringssysteem is ontwikkeld om real-time de afstand tussen de snijbrander en het werkstuk te bewaken. Met permanente controle kan de hoogte bij elke snijbewerking opnieuw worden gekalibreerd.

 

Inkjet markering

Om alfanumerieke etikettering, markeringslijnen en gebogen lijnen op gesneden delen aan te brengen zonder het plaatoppervlak te beschadigen, ontwikkelde Koike een rotatie-inkjetmarkeer unit. Koike demonstreert de unit op de Deltatec CNC plasma snijmachine.

 

CNC-snijmachine

Op basis van vragen uit de markt voor een compacte, eenvoudige, economische en veelzijdige CNC-snijmachine met high-end snijresultaten, heeft Koike de eenvoudig verplaatsbare snijmachine PNC-12 Extreme ontwikkeld, inzetbaar voor zowel plasma- als autogeen snijden. De PNC-12 Extreme CNC-snijmachine is verkrijgbaar met een 1.000 x 1.500 mm en 1.500 x 3.000 mm werktafel.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden