14 maart 2019 - 2 min leestijd

Koning Willem-Alexander bezoekt AWL-Techniek

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend 12 maart in het kader van de maakindustrie een werkbezoek gebracht aan AWL-Techniek te Harderwijk. AWL-Techniek is een wereldwijde partner voor geautomatiseerde verbindingsoplossingen. Na een warm ontvangst werd de Koning rondgeleid door Brand van ’t Hof, CEO van AWL. Het bezoek stond in het teken van de technologische ontwikkelingen van AWL en educatie.

Het werkbezoek begon in de assemblagehal van AWL. Koning Willem-Alexander ging daar in gesprek met medewerkers van AWL om te praten over hun loopbaanontwikkeling bij de van oorsprong Veluwse machinebouwer. Aansluitend vervolgde de route zich langs drie projecten om de Koning meer inzicht te geven in het hightech werk van AWL; van gerobotiseerde lasmachines voor de automobielindustrie tot aan de logistieke afhandeling van hekwerken. Deze geautomatiseerde productiesystemen werden allen gepresenteerd door medewerkers van AWL.

 

Experience Center

De Koning eindigde het werkbezoek met een rondleiding door het Experience Center van AWL. Hier worden onder andere betrouwbare toepassingen gerealiseerd op basis van de nieuwste technologieën. Vervolgens sprak de Koning met studenten, medewerkers van de afdeling Research & Development en Jacques de Groot van De Techniek Academie. Een ieder vertelde gepassioneerd over zijn of haar project bij- en de samenwerking met AWL.

Van ’t Hof: “Het was een mooi moment om AWL op deze manier te presenteren aan Zijne Majesteit de Koning. Het bezoek van de Koning valt binnen ons 25-jarig jubileum, dit maakt het feestjaar voor ons compleet. Het is fijn dat de maakindustrie een belangrijk onderwerp op de agenda is dit jaar en dat wij op de lijst van de Koning stonden om te bezoeken. Ik denk dat ik namens alle medewerkers kan zeggen dat wij ontzettend trots zijn op zijn komst.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden