21 januari 2020 - 3 min leestijd

Landré geeft Formule 1 prominente plaats op TechniShow

Landré en Haas geven Formule 1 medio maart een prominente plaats op hun stand tijdens de TechniShow in Jaarbeurs Utrecht. Haas staat bekend om hun eigen F1-team en dat is voor Landré, verantwoordelijk voor Haas in Nederland, een uitgelezen kans om het thema te presenteren.

“Sinds Haas in 2015 met een eigen Formule 1 team is gestart, is het imago en de bekendheid van de Amerikaanse machinebouwer in Europa sterk gegroeid. Sinds vijf jaar is het aantal machineverkopen verdubbeld. Het is natuurlijk moeilijk te meten of dat direct door de F1 komt, de goede economie is ook een belangrijke factor, maar we merken wel dat onze klanten de link leggen tussen het F1-team en de machines van Haas. Waar in het verleden Amerikaanse machinebouw geen rol speelde in Europa, is dat nu zeker veranderd. Daarom zetten we ook dit jaar Formule 1 groots op tijdens TechniShow”, vertelt Frank de Beijer, Directeur van Landré. Op de TechniShow stand van Landré en Haas zal de Haas F1-auto gepresenteerd worden en op de donderdag is een heuse racesimulator op een scherm van 4 meter doorsnee aanwezig. Tevens worden er tijdens TechniShow kaarten verloot voor de F1 Grand Prix in Zandvoort.

 

Twee machinefabrieken

Het F1-team van Haas heeft zowel in North Carolina (VS) als in Banbury, Oxfordshire (VK) een machinefabriek. In deze machinefabrieken worden met behulp van Haas bewerkingsmachines allerlei onderdelen, behalve de motor en de versnellingsbak (deze worden ingekocht bij Ferrari), voor de race-auto geproduceerd. Onder andere de matrijzen voor composietdelen, onderdelen voor de wielophanging, de wielen en de body komen met eigen machines tot stand. Ook worden er onderdelen geproduceerd voor windtunneltests. De Beijer: “Omdat veel onderdelen van een F1-auto worden geproduceerd met draaien en (vijfassig) frezen, past het thema perfect bij de metaalbranche. Het F1-team helpt daarom niet alleen als marketingmotor voor het machinemerk Haas, maar het helpt ook om de link tussen productietechnologie en motorsport duidelijk te maken. Op die manier is het misschien mogelijk om meer jongeren geïnteresseerd te krijgen voor techniek en de metaalbewerkende sector. En dat laatste is heel erg belangrijk omdat er wereldwijd gewoon een groot tekort is aan technisch geschoold personeel.”

 

F1 op TechniShow

TechniShow brengt in maart het thema Formule 1 breder onder de aandacht. Bezoekers kunnen exposanten zoals Haas, die betrokken zijn bij de F1, tijdens de TechniShow herkennen aan een groot F1-sticker. Deze exposanten zullen tijdens de beurs informatie en voorbeelden verschaffen over hun F1-inbreng. In de komende weken verschijnt er meer informatie over de verschillende TechniShow exposanten die betrokken zijn bij F1.

 TechniShow 2020 bezoeken? Aanmelden voor gratis toegang kan hier.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden