20 september 2018 - 2 min leestijd

Lastalent Hugo Rijsman gaat voor Europese titel in Boedapest

De Nederlands kampioen lassen Hugo Rijsman strijdt volgende week om de Europese titel tijdens EuroSkills 2018 in Boedapest. De 20-jarige lasser van Luma Hengelo heeft de afgelopen maanden keihard getraind om op het Europees kampioenschap voor jonge vakmensen zo goed mogelijk voor de dag te komen. “Ik ga niet naar Boedapest om in de achterhoede te eindigen. Wie wil nou niet de beste van Europa worden in zijn vak?”

Hugo stapt met zijn teamgenoten van Team Nederland op maandag 24 september in het vliegtuig naar Boedapest. Na de openingsceremonie barst de competitie los op woensdag 26 september. De prijsuitreiking is op zaterdag 29 september. Team Nederland vliegt op zondag 30 september weer terug naar Nederland.


Podiumplaats

Hugo: “Ik sta straks tegenover de beste jonge lassers van Europa. Daarom train ik nu zo’n 25 tot 30 uur per week. Al die uren maken we natuurlijk niet voor niets. Ik hoop echt dat ik in de top drie terecht kom. Minimaal een podiumplaats dus, dat is de laatste jaren helaas steeds net niet gelukt. Het wordt dus hoog tijd om een lasmedaille mee terug te nemen naar Nederland.”

 

EuroSkills 2018

EuroSkills is de Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen, die elke twee jaar worden gehouden. De editie van 2018 is van 26 t/m 28 september in Boedapest, Hongarije. Team Nederland bestaat uit 31 talentvolle mbo’ers die het opnemen tegen vakgenoten uit 27 andere Europese landen. In totaal verschijnen er meer dan 600 deelnemers aan de aftrap, in 37 verschillende vakgebieden. Kijk voor meer info op www.teamnederland.com en www.euroskills2018.com

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden