23 juni 2022 - 2 min leestijd

Lastechnische dagen bij RoboFlex

RoboFlex, EQIN, Laspartners Multiweld, Lorch Lasapparatuur, Studco Stiflastechniek en Yaskawa slaan de handen ineen om bezoekers een unieke inkijk te geven in de wereld van de lastechniek. Op 5 en 6 juli 2022 houden ze het evenement ‘Lastechniek in beweging’ op locatie bij RoboFlex in Oosterhout. 

Het programma bestaat uit demonstraties, lezingen en rondleidingen. Voor eten en drinken wordt gezorgd. In de vestiging van RoboFlex worden bezoekers meegenomen langs de oplossingen die zullen bepalen hoe de laswerkplaats van de toekomst eruit zal gaan zien. Er zullen live demonstraties zijn van verschillende lasproducten en -systemen, zoals lasrobots en -cobots, een CNC systeem, een E-frame, off-line programmeren en stiftlastechniek. Ook kunnen bezoekers op vaste tijden een rondleiding door de productiehal van RoboFlex krijgen, waar ook verschillende interessante automatiseringsprojecten te zien zullen zijn.

Lezingenprogramma

Bij het lezingen programma komen verschillende boeiende onderwerpen aan bod. Zo zal RoboFlex zelf vertellen over off-line programmeren en het belang van een goede opspanmal. Yaskawa neemt bezoekers mee langs de ontwikkelingen in intelligente en gebruiksvriendelijke robotica terwijl Lorch Lasapparatuur hun Speed processen bij gebruik op een gerobotiseerd systeem uitlegt. De mogelijkheden en do’s en dont’s van het automatiseren van stiftlastechniek wordt door Studco toegelicht en EQIN verduidelijkt waarom de lasboog van de toekomst begint met Fronius TPSi. Laspartners Multiweld heeft het Lasinstituut uitgenodigd om uit te wijden over het kwalificeren van bedieners voor het gemechaniseerd en automatisch lassen van metalen. Wilt u meer weten over het beslissingstraject om te robotiseren? RoboFlex en Yaskawa lichten dit samen toe.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link: www.roboflex.nl/nl/lastechniek-in-beweging/ 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden