13 november 2019 - 3 min leestijd

Leemrijse verbreedt mogelijkheden met RAS zwenkbuigmachine

Leemrijse dak- en wandtechniek in Winterswijk heeft geïnvesteerd in een nieuwe Turbo2 zwenkbuigmachine van RAS. In eerste instantie voor de uitbreiding van de bestaande capaciteit omdat de tien jaar oude zwenkbuigmachine aan de grens zat van haar capaciteit. Echter kan de nieuwe Turbo2 ook vierzijdig buigen, waardoor Leemrijse in staat is om zich in de gevelbeplating te onderscheiden.

Met de introductie van de Turbo2 plus heeft RAS een zwenkbuigmachine op de markt gebracht voor vierzijdig zwenkbuigen van dunne plaat tot maximaal 2,5 mm. De Turbo2 plus van RAS biedt de mogelijkheid om vierzijdig te buigen, terwijl de investering in het segment van tweezijdig valt. Met name bedrijven in de gevelbeplating kunnen zich hiermee sterk onderscheiden en voldoen aan de vraag naar complexe en exclusieve producten voor gevelbeplating. Zo ook Leemrijse. Het bedrijf richt zich op de utiliteitsbouw in de regio en ontzorgt haar klanten door zowel dakbedekking als gevelbeplating uit één hand aan te bieden. Directeur eigenaar Andy Leemrijse: “Dat heeft als voordeel dat de werkzaamheden van de verschillende teams optimaal op elkaar worden afgestemd. Dat scheelt de klant tijd en geld.”

 

Meer cassettevormige producten

Leemrijse zat met een tien jaar oude zwenkbuigmachine aan de grens van haar capaciteit. Andy Leemrijse: “Met de sterke groei van het aantal bouwprojecten zien we ook een grotere vraag naar meer exclusievere architectuur, waarvoor we meer cassettevormige producten moeten leveren. Tot nu toe moesten we die uitbesteden buiten de deur. We zochten daarom een extra zwenkbuigmachine die ook vierzijdig kon buigen. RAS kon met de nieuwe de Turbo2 plus aan die wens voldoen, zowel qua mogelijkheden, als qua prijs.

Met de in hoogte verstelbare bovenwang, gereedschap snelspansysteem en “One click programmeer systeem” biedt de Turbo2 plus mogelijkheden uit het duurdere segment. Andy Leemrijse: “Met die software kunnen onze medewerkers snel, eenvoudig en exact vanaf een schets een buigprogramma opzetten en direct het werkstuk maken. De besturing geeft de maakbaarheid aan, bepaalt de buigvolgorde en geeft die ook 3D op het beeldscherm weer, zodat de medewerker zich niet kan vergissen.”

Wat betreft de keuze voor RAS, was Andy Leemrijse vastberaden. “RAS staat bekend als een goed en betrouwbaar kwaliteitsmerk. Ons bezoek aan de fabriek in Sindelfingen bevestigde dat gevoel. We hebben de machine daar uitgebreid kunnen testen en waren snel overtuigd in onze keuze.”

 

Metall

Metall, de Nederlandse dealer voor RAS, heeft de machine geïnstalleerd en een korte training verzorgd. Hendrik Wijngaard van Metall verzorgde zelf zowel de verkoop als de installatie van de machine. Andy Leemrijse: “Iemand die zelf van de hoed en de rand weet geeft ook veel vertrouwen. Aan het eind van de eerste week hadden we alle mogelijkheden wel onder de knie, waarna de machine iedere dag intensief in gebruik is geweest.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden