24 augustus 2017 - 2 min leestijd

Leering sluit met geautomatiseerde straalinstallaties aan op thema EMO

Leering Hengelo sluit met zijn stand aan bij het thema van deze EMO: systemen verbinden voor intelligent produceren. Directeur André Gaalman: “Daarvoor laten we volledig geautomatiseerde straalinstallaties zien, compleet met een robot die de pick en place verzorgt. Daardoor kan een dergelijke installatie volledig manloos werken.”

De noodzaak voor verdergaande automatisering komt deels voort uit het gebrek aan arbeidskrachten en deels uit de behoefte om verder concurrerend te kunnen produceren. Gaalman: “Door middel van automatisering kunnen arbeidsplaatsen efficiënter in worden gezet en tegelijkertijd maken we processen slimmer. Een bijkomend voordeel van het geautomatiseerd produceren, is de controle over het proces. Manuele handelingen zijn niet reproduceerbaar en dat is vandaag de dag nou juist een must. Belangrijk voor de intelligentie van het proces is dat de apparatuur informatie kan uitwisselen met andere communicatiesystemen in een fabriek, bijvoorbeeld met ERP-pakketten, om voortdurend de status van de apparatuur te kunnen doorgeven. Daarvoor werken we samen met externe specialisten, of met de softwarepartners van de klant.”

 

Natstralen

Naast automatiseringsoplossingen laat Leering nog iets anders zien, een steeds meer gevraagde oplossing: een natstraalinstallatie. “Er wordt daarin gestraald met een combinatie van water en straalmiddel waardoor het een stofvrij proces is. Ontvetten en stralen gaat in één bewerking. Deze techniek wordt met name veel toegepast in de voedingsmiddelenindustrie en voor het stralen van roestvast staal. Het geeft een gladder oppervlak én een langere levensduur van de straalmedia.”

 

Nieuwe klanten en dealers

Leering Hengelo gaat naar de EMO om nieuwe klanten te ontmoeten. Gaalman: “We zijn tegelijk op zoek naar een aantal dealers voor de Europese markt. Veel bezoekers gaan naar deze beurs om zich breed te oriënteren voor nieuwe investeringen. Onze straalapparatuur, hallen, cabines en geautomatiseerde straalinstallaties zijn vaak niet het eerste doel, maar bezoekers nemen het wel in één moeite mee.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden