4 september 2017 - 2 min leestijd

Limas organiseert ‘high speed cutting’ technologiedagen

Op 5 en 6 oktober vinden bij Limas CNC Machinery in Neer technologiedagen plaats met als thema ‘high speed cutting’. De technologiedagen worden in samenwerking met Spinner, Diamond Tooling Systems, Heidenhain en Biss/Hainbuch georganiseerd.

De afgelopen periode testte Limas samen met Spinner, Diamond Tooling Systems, Heidenhain en BIS/Hainbuch ultraharde snijgereedschappen en nieuwe besturingsopties. Door gebruik te maken van ultraharde snijgereedschappen, ten opzichte van bijvoorbeeld hardmetaal, kan de productiviteit aanzienlijk worden verhoogd.

 

Workshop

In Inconel 718 zijn snijsnelheden tot 300 m/min haalbaar en in aluminium tot 2.000 m/min. Interessante toepassingen voor bijvoorbeeld lucht- en ruimtevaart, maar ook op andere vlakken valt er veel winst te behalen. Tijdens de workshop wordt dit uitgebreid gedemonstreerd. Tijdens de technologiedagen ‘high speed cutting’ wordt tevens hardfrezen gedemonstreerd in gereedschapsstaal (1.2379), waarbij vlakfreessnelheden tot 400 m/min worden gehaald. Ook wordt precisie harddraaien in gehard staal gedemonstreerd. Alle demonstraties worden verzorgd op standaard machines uit het Spinner machineprogramma.

 

Programma technologiedagen

Diamond Tooling Systems start met een presentatie over het gebruik van ultraharde snijgereedschappen voor het verspanen van materialen. Vervolgens verzorgt Heidenhain een presentatie over hun besturingsopties ‘dynamic precision’ en ‘dynamic efficiency’. EZset demonstreert de nieuwe functie ‘EZstart’ op hun voorinstelapparaten, waarbij ook het voorinstellen van HSC gereedschappen eenvoudig en snel uitgevoerd kan worden. Aansluitend vinden er live demonstraties plaats. Na de lunchpauze is er ruimte voor een vrije gespreksronde waar men vragen kan stellen over thema’s als: verspanen van CFK/GFK, spaanbreuk bij aluminium en loodvrij messing, harddraaien, hardfrezen, hardmetaal draaien, hardmetaal frezen, kunststof en keramiek verspanen en het bewerken van sandwichmaterialen.

Het volledige programma is te vinden op de website van Limas.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden