2 mei 2017 - 2 min leestijd

LiS eerste Haas Technical Education Center in Nederland

De Leidse instrumentmakers School (LiS) wordt het eerste Haas Technical Education Center (HTEC) in Nederland. Haas Automation gaat daarmee in nauwe samenwerking met Haas Factory Outlet in Houten de LiS op de lange termijn ondersteunen in haar CNC-onderwijs. De LiS beschikte al over twee Haas SuperMiniMills en een Haas VF-1 bewerkingscentrum.

De LiS is een gespecialiseerde vakschool voor precisietechnologie in Nederland en versterkte die positie recent via stevige investeringen in een uitbreiding van huisvesting en haar machinepark. Omdat de school beschikt over een uitgebreid machinepark en gedreven personeel leren studenten fijnmechanische bewerkingen op een hoog niveau. Directeur Dick Harms: “Daarmee zijn we één van de weinige opleidingen waar studenten het vak gedegen kunnen leren en daarmee later in het bedrijfsleven direct aan de slag kunnen. Daarin onderscheiden we ons van ander opleidingen.” Jaarlijks levert de school momenteel ca. 50 studenten af, waarvan een deel doorstroomt naar het hbo. Het aantal aanmeldingen is de laatste drie jaren sterk gegroeid, waardoor er in de toekomst ook meer afgestudeerden kunnen ontstaan. Met al deze nieuwe CNC-machines beschikt de school als één van de weinige opleidingen over moderne en up-to-date CNC-productietechnologieën voor fijnmechnische bewerkingen.”

 

Opdrachten voor industrie en wetenschap

Met LiS Engineering, onderdeel van de aparte stichting LiS TOP, ontwikkelen en maken studenten fijnmechanische componenten in opdracht voor industrie en wetenschap. Voor bedrijven die willen weten wat de LiS voor hen kan betekenen en wat bedrijven voor het LiS kunnen betekenen, is er op donderdag 18 mei de mogelijkheid een kijkje achter de schermen te nemen. Op die dag is tevens de officiële start van de samenwerking tussen de LiS en Haas Automation. Met de start van het HTEC in Leiden opent Haas haar 105e Technical Education Center in Europa. HTEC is het label waarmee Haas Automation scholen erkent die uitmunten in CNC-onderwijs.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden