2 mei 2017 - 3 min leestijd

Loctite organiseert gratis webinars over duurzame verbindingsmethoden

Afgelopen zomer organiseerde Loctite een reeks webinars over verlijmen. Deze webinars zijn zo goed ontvangen dat Loctite besloten heeft hier een vervolg aan te geven. Dit najaar zal de lijmspecialist daarom een tweede reeks webinars aanbieden.

 

“De animo voor de webinars was groot en de inhoud was voor sommige deelnemers een echte eye-opener”, aldus Ron Nefs, Technical Support Engineer bij Henkel. “Met onze workshops creëren we bewustzijn over verschillende verbindingsmogelijkheden. Uiteraard zoomen we in op onze eigen specialiteit: verlijmen. In veel industriële omgevingen kiezen professionals nog voor traditionele verbindingsmethoden, zoals lassen, schroeven of solderen. Vaak weten ze niet dat er ook een duurzaam, goedkoop, snel en schoon alternatief voorhanden is, namelijk lijmen.”

 

De webinars zijn:

 

Waarom verlijmen? – Optimalisatie van het productieproces door het gebruik van lijmen

 

23 september, 10 – 11 uur

 

Mechanische bevestigers, zoals schroeven en bouten, worden al sinds de industriële revolutie gebruikt voor de assemblage van onderdelen van productiemachines en het onderhoud daarvan. Ze hebben echter wel hun beperkingen doordat de montage meer tijd kost en de kostprijs hoog is. Lijmen zijn daarentegen makkelijke bevestigers. Ze kunnen verschillende soorten materialen met elkaar verbinden, zorgen voor gewichtsbesparing en een gelijkmatige spanningsverdeling over de hele verbinding. Daarnaast zijn lijmen net zo sterk als puntlassen en tweemaal zo sterk als boutverbindingen. Uit de praktijk blijkt echter dat veel professionals hiervan nog niet op de hoogte zijn. Tijdens deze webinar zal Loctite de deelnemers de verschillen tussen mechanische bevestigers en lijmen uitleggen, de voordelen op een rij zetten en laten zien wanneer welke verbinding de beste oplossing is.

 

Machine Lijmen – Betrouwbare oplossingen voor hoge ontwerpeisen

 

7 oktober, 10 – 11 uur

 

Machine lijmen worden ook wel ‘Anaerobe lijmen‘ genoemd. Anaeroob betekent simpelweg in afwezigheid van zuurstof. Wanneer machinelijmen in contactkomen met actieve metaalionen, harden de lijmen uit in de afwezigheid van zuurstof. Na het uithardingsproces verandert de lijm in ‘thermoharde‘ kunststof en zorgt die voor een volledige afsluiting. Wanneer je de anaerobe lijm dus bijvoorbeeld in combinatie met een bout gebruikt, vormen de bout en de moer na toevoeging van de lijm één geheel. Hierdoor kan de moer na verloop van tijd niet langzaam losdraaien door vibratie. Tijdens de workshop zal er dieper op de toepassingen en voordelen van machinelijmen worden ingegaan.

 

De eerste hybride snellijm – Een combinatie van kracht en snelheid

 

18 november, 10 – 11 uur

 

De laatste webinar zal gaan over snellijmen. Snellijmen worden gebruikt voor het snel, betrouwbaar en hoogwaardig verlijmen van vele soorten verschillende materialen in enkele seconden. De lijmen harden uit bij kamertemperatuur zonder extra verwarming. Loctite heeft onlangs de eerste hybride structurele snellijm geïntroduceerd. Tijdens de webinar zal uitgelegd worden wat dit betekent voor de verbindingstechnologie.

 

Aanmelding

 

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu gratis aanmelden via de website www.loctite-success.nl. Mocht u verhinderd zijn tijdens de webinars, maar heeft u wel interesse, dan raden wij u aan u toch aan te melden. Na afloop kunt u dan alsnog de presentatie ontvangen. De webinars worden gegeven door Ron Nefs. Deze engineer heeft bijna veertig jaar ervaring met lijmtechniek en wordt graag als adviseur betrokken bij verschillende technische industriële projecten.

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden