12 november 2019 - 2 min leestijd

Logistiek transformeert digitaal op Hannover Messe 2020

De ontwikkelingen rond digitalisering zijn van invloed op alle industrieën en zullen ook de logistiek duurzaam veranderen. Bestaande materiaalstroomconcepten vereisen nieuwe oplossingen, waarbij flexibiliteit en transparantie op de voorgrond staan. Welke impact de digitale transformatie op bedrijven zal hebben en hoe groot het potentieel voor de logistiek is, zal te zien zijn op de Hannover Messe.

Tijdens de komende Hannover Messe (20 tot 24 april 2020) zullen in totaal ongeveer 6.000 bedrijven van over de hele wereld producten en oplossingen presenteren, waaronder een verscheidenheid aan logistieke oplossingen. Leveranciers zijn onder meer Autostore, Hänel, Metalsistim, Still, Toyota Material Handling, Sick, Siemens en SEW en Amazon Web Services, Microsoft, Oracle, PSI en SAP. Ze laten allemaal zien welk potentieel kan worden verhoogd door digitalisering en hoe logistieke processen in de toekomst digitaal worden beheerd. Daarnaast biedt de Hannover Messe ook voor kleine IT-bedrijven met de IT-gezamenlijke stand een uitstekende en kosteneffectieve mogelijkheid om hun IT-competentie te presenteren in de industriële en internationale omgeving van Hannover Messe.

Voor het eerst hebben logistieke dienstverleners een eigen platform bij Hannover Messe. In hal 4 vinden bezoekers CAMP Logistics, inclusief een eigen podium met een actueel programma. Daar worden de verbindende supply chain-onderwerpen besproken in dialoog met de industrie. Blockchain, groene energie, drones en goedkope sensoroplossingen in het magazijn, big data-analyse bij risicobeoordeling en startups in logistiek zijn slechts enkele van de onderwerpen die aan bod komen.

 

Logistiek forum

Het logistiek forum in hal 2 biedt nog een inhoudelijke fase: gedurende vijf dagen van de beurs zal het zich concentreren op actuele onderwerpen zoals platformeconomie, kunstmatige intelligentie, nieuwe bedrijfsmodellen, drones en autonome voertuigen en innovatieve strategieën in de retaillogistiek. Een ander overkoepelend thema is het gebruik van kunstmatige intelligentie in de logistiek. Het potentieel hiervoor is enorm. Volgens experts zal logistiek de eerste industrie zijn waarin AI-processen massaal zullen worden geimplementeerd. Robotica wint ook aan belang in de logistiek. Dit verwijst naar zowel de klassieke robots, Cobots als transportsystemen zonder bestuurder. Tevens wordt er aandacht gegeven aan gegevensbeveiliging. Gegevensbeveiliging is belangrijk voor alle bedrijven die betrokken zijn bij de toeleveringsketen. De gegevens moeten worden gedeeld tussen de producent, de logistiek medewerker en de klant. Een uniforme, beveiligde datastroom speelt hierin een belangrijke rol, zodat bedrijven er zeker van kunnen zijn dat de gegevens alleen worden gebruikt voor de acties die ze hebben goedgekeurd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden