31 oktober 2017 - 3 min leestijd

Lubsolutions presenteert Oil Grazer M3 olieskimmer op Metavak

Lubsolutions Benelux introduceert op de Metavak in Gorinchem als beursnoviteit de nieuwe Oil Grazer M3 olieskimmer. Hiermee kan lekolie uit vloeistofreservoirs van verspanende machines snel en effectief worden verwijderd. De Oil Grazer M3 is in samenwerking met de verspanende industrie ontwikkeld en in de praktijk getest.

Het scheidingsproces van de M3 is gebaseerd op drie nauwkeurig op elkaar afgestemde processtappen. Hiervoor beschikt de skimmer inwendig over meerdere compartimenten, waarbij op een slimme manier gebruik wordt gemaakt van de zwaartekracht om olie en vloeistof te scheiden. Door het systeem van verschillende, steeds intensiever wordende skimfasen, worden olie en vloeistof in een hoog tempo optimaal gescheiden. Het resultaat is een volmaakt gereinigde vloeistof die direct terug het machinereservoir in kan en weer als nieuw presteert.

 

Standtijdverlenging

Met name lekolie die bovenop de vloeistof in machinereservoirs gaat drijven en deze daardoor volledig afsluit van lucht, is één van de belangrijkste oorzaken van bacterie- en schimmelgroei. Dit kan leiden tot gezondheids- en huidklachten bij werknemers, verminderde proceskwaliteit, afkeur van producten, machinevervuiling, hogere onderhoudskosten, etc. Ook zal een vervuilde vloeistof sneller vervangen moeten worden, wat resulteert in hogere vloeistofkosten (inkoop èn afvoer). “Het gebruik van olieskimmers kan veel problemen voorkomen en kosten besparen, maar dan moeten deze wel effectief functioneren, makkelijk in het gebruik zijn en eenvoudig te reinigen”, benadrukt Dennes Lagendijk, directeur van Lubsolutions. “Aan deze laatste punten schort het bij veel op de markt zijnde apparaten nog wel eens en vandaar dat met medewerking van bedrijven uit de metaalindustrie deze nieuwe olieskimmer is ontwikkeld. Flexibiliteit, snelheid, effectiviteit, gebruiksgemak èn kwaliteit waren daarbij belangrijke uitgangspunten. Het resultaat is een functioneel vormgegeven, eenvoudig verplaatsbare skimmer.

 

Effectief reinigingsproces

Dankzij de krachtige aanzuiging worden machinereservoirs in een mum van tijd volledig gereinigd, waarbij de skimmer dagelijks bij meerdere machines ingepland kan worden. Ook een ideaal apparaat dus voor service-organisaties. De unieke scheidingsmethode zorgt in samenwerking met een intelligent skimprogramma voor een effectief reinigingsproces. De Oil Grazer M3 heeft slechts één bedieningsknop. Alle noodzakelijke functies worden via de interne besturing geregeld, zodat de skimmer volautomatisch werkt. Basis hiervoor is een betrouwbare Siemens PLC, terwijl een krachtige membraanpomp zorgt voor een hoge doorstroomsnelheid. Door ieder machinereservoir te voorzien van een eigen pick-up systeem met snelkoppelingen, is het aan- en afkoppelen van de M3 slechts een kwestie van seconden. In combinatie met de hoge skimsnelheid zijn met één apparaat meerdere bewerkingsmachines per dag te reinigen. Het complete skimproces wordt continu gemonitord en is niet afhankelijk van het vloeistofniveau in het machinereservoir (geen hevelwerking bij vol reservoir). Eventuele problemen worden snel door de software herkend en door aanpassingen in de besturing opgelost. Is de olie opvangbak bijvoorbeeld vol, dan stopt de skimmer automatisch.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden