2 mei 2017 - 1 min leestijd

Lute Brouwer neemt eerste SafanDarley H-Brake Hybrid in gebruik

De eerste H-Brake Hybrid 110T 3 meter is recent in bedrijf gesteld bij Lute Brouwer uit Nijverdal. De H-Brake Hybrid, geïntroduceerd tijdens de EuroBlech 2016 beschikt over een hybride aandrijving; een combinatie van hydrauliek en electronica.

De H-Brake Hybrid is ecologisch, ergonomisch en energiezuinig. De hybride aandrijving wordt alleen ingeschakeld bij bediening van het voetpedaal. In de tussenliggende periode staat de pomp stil. Door de hoog-dynamische Y-as regeling, met daal- en retoursnelheden van 230 mm/s, worden cyclustijden behaald die tot 30% korter zijn dan bij traditionele hydraulische kantpersen. De Hybrid beschikt over een grote inbouwmaat van 655 mm en een slag van 280 mm.

 

Rotatieovens produceren

Lute Brouwer is sinds 1992 actief in de bakkerijoven-branche. Lute Brouwer is specialist op het gebied van rotatieovens en zijn daarnaast ook gericht op het leveren van service en onderhoud van ovens en branders. Met de komst van de nieuwe SafanDarley Hybrid kan de gehele range in eigen huis geproduceerd worden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden