8 februari 2019 - 2 min leestijd

LVD biedt nieuwe automatisering voor grootformaat fiberlasers

LVD Company introduceert nieuwe automatiseringen voor zijn Phoenix FL 4020 en Phoenix FL 6020 fiberlasersnijmachines van groot formaat, inclusief opties voor een geautomatiseerd laad-/ontlaadsysteem en een reeks Compact Tower (CT-L) oplossingen voor de Phoenix FL 4020.

De flexibele automatiseringssystemen houden het snijtempo van de snelle Phoenix fiberlaser bij en reduceren de materiaalverwerkings- en voorbereidingstijd om zo de productiviteit van de machine te maximaliseren. Ze maken het ook mogelijk om ’s nachts volledig geautomatiseerd te werken.

 

Robuust

Het geautomatiseerde laad-/ontlaadsysteem beschikbaar voor Phoenix fiberlasermodellen 4020 en 6020 is geschikt voor maximale plaatafmetingen van 4.000 x 2.000 mm (Phoenix FL 4020) en 6.000 x 2.000 mm (Phoenix FL 6020) en materiaaldiktes van 0,8 tot 25 mm. Het biedt snelle procescyclustijden voor volledig laden en ontladen: slechts 65 seconden voor Phoenix FL 4020 en 90 seconden voor de Phoenix FL  6020.

Het laad-/ontlaadsysteem is een solide constructie voor grote pallets. Onverwerkt materiaal kan worden gestapeld tot een hoogte van 159 mm en afgewerkte stukken tot een hoogte van 240 mm.

Het systeem heeft een gestroomlijnd ontwerp dat toelaat om van bovenaf het ruwe materiaal te bereiken en de ontlaadpallet gemakkelijk te verwijderen. Het gebied boven de lasertafel blijft vrij voor handmatig laden en lossen.

Het laad-/ontlaadsysteem van LVD is ideaal voor werkplaatsen met hoge productievolumes en voor fabrikanten die een grote verscheidenheid aan opdrachten uitvoeren waarbij het scheiden en sorteren van onderdelen een bottleneck is. Het wordt als een optie aangeboden of kan later worden gekoppeld aan een Phoenix FL-4020 of -6020.

 

Compact

De Phoenix FL 4020 is beschikbaar met zes verschillende uitvoeringen van de Compact Tower (CT-L) voor het laden, lossen en opslaan van onbewerkt materiaal en afgewerkte onderdelen. De CT-L maakt geautomatiseerde productie van platen naar gestapelde, gesneden stukken mogelijk in een compact systeem met kleine voetafdruk. CT-L-uitvoeringen voor de Phoenix FL 4020 omvatten een basissysteem met één toren in configuraties met vijf, tien of veertien pallets, evenals een CT-L-systeem met twee torens geschikt voor grote volume-toepassingen. De tweede toren voegt negen pallets toe aan de CT-L 5, veertien pallets aan de CT-L 10 en achttien pallets aan de CT-L 14. Elke invoer- en uitvoerpallet heeft een capaciteit van maximaal 3.000 kg en een stapelhoogte van 240 mm. Maximale afmetingen van de platen zijn 4.095 x 2.055 mm, 20 mm dik.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden