23 juli 2018 - 2 min leestijd

LVD presenteert nieuwe automatisering op EuroBlech

Tijdens EuroBLECH legt LVD de klemtoon op flexibele automatiseringsoplossingen en celproductie voor meer productiviteit. Twee wereldprimeurs behoren tot de highlights. De lasersnij-, buig-, pons- en softwaretechnologie vereenvoudigen de overstap naar een geïntegreerd atelier volgens Industrie 4.0.

Als wereldprimeur presenteert LVD de ToolCell XT. Deze afkantpers met gereedschapswisselaar heeft een groter gereedschapsmagazijn. Dit creëert meer mogelijkheden voor het buigen van kleine aantallen, meer diverse en complexe stukken in een grote reeks materialen en diktes. De ToolCell XT biedt daarom meer flexibiliteit en maximale doorvoer.

Een andere wereldprimeur is de Dyna-Cell. Deze afkantpersautomatiseringbrengt de snelle productie van kleine tot middelgrote stukken naar een hoger niveau. De nieuwe compacte gerobotiseerde oplossing van LVD is geïntegreerd met de beproefde Dyna-Press-afkantpers. Dyna-Cell produceert en wisselt snel, zorgt voor een hogere productie en een lagere stukprijs.

 

Meer highlights

Naast de twee wereldprimeurs presenteert LVD de snelle Electra FL 3015 fiberlasersnijmachine met nieuwe 10 kW laserbron om een brede waaier aan ferro- en non-ferromaterialen te snijden. Een Compact Tower (CT-L) met tien palletten houdt het tempo van de snelle Electra bij voor het efficiënt laden, ontladen en opslaan van stukken en metaalplaten.

Verder laat LVD de slimme Easy-Form 80/25 afkantpers zien. Uitgerust met het adaptief, in-process hoekmeetsysteem Easy-Form Laser past deze afkantpers in real-time de positie van de ram aan om de juiste hoek te verkrijgen vanaf de eerste buiging. Het buigproces wordt niet onderbroken en er gaat geen productietijd verloren.

Op het gebied van ponsen is de Strippit PX-1530 ponsmachine te zien op de stand van LVD. Deze machine kan ponsen, vormen, buigen en tappen op één machine en produceert ook complexe, driedimensionale stukken. De Flexibele Automatisering (FA-P) biedt snel laden, ontladen en grijpen van werkstukken voor een ononderbroken productieflow.

Als laatste zal er veel aandacht uit gaan naar de databasegestuurde software CADMAN suite. Deze software overziet de volledige productie en stroomlijnt – van controle, communicatie, planning en beheer tot ponsen, plooien en lasersnijden. De volledige CADMAN suite wordt gedemonstreerd.

 

De EuroBLECH vindt plaats van 23 t/m 26 oktober in Hannover (D).

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden