13 februari 2018 - 2 min leestijd

LVD zet flexibele snij- en buigtechnologie in de kijker op TechniShow

LVD uit Gullegem (B) presenteert tijdens de TechniShow 2018 twee van haar meest efficiënte en flexibele plaatbewerkingsproducten en de geïntegreerde CADMAN-software. Het gaat om de hydraulische ToolCell 135/30 kantbank en de Phoenix FL 3015 fiberlasersnijmachine.

ToolCell 135/30 is een hydraulische kantbank die automatisch de gereedschappen wisselt. In de machine is een ruime selectie van boven- en ondergereedschappen ondergebracht in het gereedschapsmagazijn waardoor kostbare vloeroppervlakte uitgespaard wordt. Als de ene order is afgewerkt, wisselt de afkantpers automatisch de nodige boven- en ondergereedschappen voor de volgende opdracht. De kantbank is standaard uitgerust met Easy-Form Laser. Dit hoekmeetsysteem corrigeert de hoeken tijdens het plooien en garandeert nauwkeurige resultaten van het eerste tot het laatste stuk. ToolCell verkort de omsteltijden, verhoogt de veiligheid en maximaliseert de buigproductiviteit.

 

Flexibele fiberlaser

De Phoenix FL 3015 is een flexibele en dynamische fiberlasersnijmachine die de meest uiteenlopende materiaalsoorten en –diktes aankan. De snijkop zorgt voor een goede snijkwaliteit in zowel gewone staalsoorten als non-ferromaterialen. De fiberlaser is op de TechniShow uitgerust met een efficiënte fiberlaserbron van 6 kW. Phoenix is ook in grotere afmetingen beschikbaar met een laservermogen tot 8 kW. Deze fiberlaser combineert dynamica, intuïtieve bediening en doorgedreven automatiseringsopties om de productiviteit te maximaliseren in elke toepassing.

 

Procesintegratie

De CADMAN suite is een totaalpakket voor procesintegratie tussen de software en de plaatbewerkingsmachines van LVD en haalt het beste uit machines en bedrijfsvoering. Tijdens TechniShow kan men de werking van de verschillende modules volgen: CADMAN-JOB, CADMAN-L en –B; de offline software voor lasersnijden en kanten, de touchsturingen aan de machines en de Touch-i4 tablet. Dankzij de data uitgewisseld tussen machines, databank en software kan de gebruiker sneller beslissingen nemen voor een optimale workflow. Op de stand in hal 7 kunnen de bezoekers de geïntegreerde aanpak van LVD live aanschouwen tijdens realtime demo’s met Phoenix-FL, ToolCell en CADMAN suite.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden