14 juli 2020 - 2 min leestijd

MaakMeeLab: nieuwe ontmoetingsplek in Enschede voor enthousiaste makers

Morgen gaan de deuren open van het nieuwe MaakMeeLab van Tetem aan de Stroinksbleekweg in Enschede. In de open werkplaats en ontmoetingsplek ineen kunnen publiek, buurtbewoners, ontwerpers en kunstenaars gebruik maken van vele maak-faciliteiten gericht op de digitale cultuur en maakcultuur.

 

Het lab is uitgerust met de nieuwste technieken en technologieën zoals 3D (voedsel)printers, borduurmachines, lasercutters, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. Naast het op maken en programmeren gerichte MaakMeeLab, is er ook een Filmlab waar gewerkt kan worden met bijvoorbeeld de stop-motion techniek, 360 graden films, Virtual Reality en Augmented Reality.

 

Bezoekers

Bezoekers zijn welkom om kennis te maken met de processen en technieken áchter de kunstwerken van de hybride tentoonstelling en te experimenteren met verschillende digitale technologieën. Kinderen en jongeren tussen de 6 en 15 jaar kunnen experimenteren met de nieuwste Make-It@Home techniekkits die ter plekke beschikbaar zijn. Zo kunnen ze een robothand maken, een wenskaart met een speciale elektronische boodschap, of een puzzel met behulp van een hologram.

 

Professionele makers

Kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers en andere makers krijgen in het MaakMeeLab de ruimte om in interdisciplinair verband producten te ontwikkelen en op de markt te brengen. Maar werken aan eigen artistieke kwaliteiten kan ook. Naast de fysieke mogelijkheden om in het lab te werken, verzorgt Tetem verschillende Lablearning@Home webinars. Als maker kun je dan op een interactieve manier leren werken met nieuwe maak-technologieën zoals de lasercutter of 3D printer.

 

Nieuwsgierig naar deze nieuwe werkplaats en ontmoetingsplek? Vanaf woensdag 15 juli 2020 is iedereen van harte welkom! Het MaakMeeLab is op inschrijving geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14.00-17.00 uur. Bij de inschrijving kan de maker aangeven met welke technieken en leervragen ze aan de slag willen. De toegang tot het MaakMeeLab is gratis, voor het gebruik van materialen en de Make-It@Home techniekkits wordt een vergoeding gevraagd.

 

Meer informatie over het MaakMeeLab: Tetem.nl/maakmeelab

Reserveren is verplicht via de website.

Openingstijden: di t/m vrij van 14:00-17:00 uur

Adres: Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden