20 mei 2019 - 2 min leestijd

Machinefabriek Heerbaart breidt uit met Mazak Integrex

Machinefabriek Heerbaart is onlangs uitgebreid met de Mazak Integrex e-670HS. De Integrex e-H serie maakt het mogelijk alle operaties uit te voeren in één set-up, inclusief draaien, frezen, kotteren en boren, zonder dat het werkstuk verplaatst moet worden naar andere machines. Voor Machinefabriek Heerbaart betekent dit niet alleen een capaciteitsuitbreiding, maar zorgt deze machine ook voor een efficiency- en een verdere moderniseringsslag.

De Integrex e-670H is uitgerust met een krachtige 45 kW draaispil en een 10.000 tpm freespil. Het bewerkingscentrum is in staat om zowel zwaar als dynamisch, vijfassig complexe werkstukken met een hoge nauwkeurigheid te bewerken. Dankzij het hoge vermogen kan de machine ook een reeks van moeilijk te verspanen materialen verspanen. Een van de grote troeven van de machine is zijn grote Y-as (670 mm). Verder heeft de machine een zwaaidiameter van 1.070 mm , kan er 4.000 mm tussen de centers en is het mogelijk om een werkstukmassa tot 7.000 kg (inclusief opspanning) op te spannen. The e-670H is uitgerust met een gereedschapsmagazijn van 120 gereedschappen om een brede range van applicaties en complexe werkstukken mogelijk te maken.

Dankzij het volledige automatische NC-tegencenter met optioneel een brede range van brillen, is de machine geschikt om lange, complexe werkstukken zoals grote kleppen (olie en gasindustrie), landingsgestellen (lucht- en ruimtevaart) en nokkenassen (hernieuwbare energie sector) te vervaardigen.

Om de veelzijdigheid te verhogen, is de E-670H uitgerust met een ‘Long boring bar stocker (LBB)’. De LBB kan drie gereedschappen van 1.500 mm lengte en diameter 120 mm opslaan. De range van applicaties is verder uitgebreid met een Star gereedschapshoudersysteem voor speciale gereedschappen zoals lange hoekfreeshouders, lange boorhouders en speciale freeshouders. Het Star gereedschapshouder systeem gebruikt een vierpunts-klemsysteem op de freesspil om de stabiliteit te vergroten.

 

SmoothX besturing

Een bijkomend voordeel voor Machinefabriek Heerbaart is de SmoothX besturing van Mazak, waarmee het bedrijf eenvoudig en snel kan programmeren. Smooth CNC bevat een aantal applicaties om gebruikers te ondersteunen, inclusief Smooth API (Application Programming Interface), die de connectiviteit verbetert tussen de Smooth CNC en niet-Mazak software, zoals robotapplicaties en meetsoftware.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden