7 juli 2017 - 2 min leestijd

Macovak ontwerpt en produceert worm in een dag

Macovak, producent van onderdelen van afvullijnen, heeft recentelijk de CAD/CAM-oplossing TopSolid van Bemet International in gebruik genomen voor het ontwerp en de CAM-programmering van kunststof schroeven en wormen. Door middel van een speciale ontwerpmodule in TopSolid worden de schroeven en wormen ontworpen aan de hand van een aantal parameters. Na het ingeven van deze parameters, zoals flesafmeting, rotatie en positie, wordt automatisch een schroef gecreëerd in TopSolid. De schroeven worden gebruikt om producten zoals flessen, blikken, potten en jerrycans te transporteren. De schroeven worden op een dusdanige wijze ontworpen dat het te transporteren deel kan roteren, versnellen of kan splitsen van één naar twee lijnen.

Zodra het ontwerp gereed is, wordt het met TopSolid’Cam geprogrammeerd. Macovak produceert de schroeven ook zelf, op een vierassige bewerkingsmachine. Kurt van Aelst, directeur van Macovak licht zijn keuze op TopSolid toe: “Het unieke aan TopSolid zit hem in het feit dat de software gebruiksvriendelijk is, veel mogelijkheden voor ontwerp en programmeren bevat, en dat dit in één omgeving plaatsvindt. Onze gebruikers waren snel operationeel en het eindresultaat is uitstekend te noemen.”

 

Ontwerp en productie in één dag

Voorheen werkte Macovak nog niet met TopSolid, waardoor ze geen mogelijkheid hadden om zelf wormen te maken. Dat werd uitbesteed. Van Aelst: “Mede omdat we wormen graag in eigen huis willen ontwerpen en bewerken, hebben we gekozen voor TopSolid. Nu slagen we erin om in één dag een worm te ontwerpen in CAD, te programmeren in CAM en daadwerkelijk te produceren op de machine.”

 

TopSolid

TopSolid is een geïntegreerd CAD/CAM-systeem wat in Nederland wordt verkocht en ondersteund door Bemet International. Bemet ondersteunt ondernemers bij het automatiseren van hun bedrijfsprocessen. Van de administratie en werkvoorbereiding tot de werkplaats; voor elke stap in het proces biedt het bedrijf een softwareoplossing. Het CAD/CAM-systeem TopSolid, het ERP-systeem Plan-de-CAMpagne en de APM+ werkplaatsautomatiseringssoftware werken optimaal samen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit toeneemt en dat bedrijven veel tijd, materiaal en geld kunnen besparen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden