4 juli 2019 - 2 min leestijd

MAKE TECH YOURS-campagne maakt Nederland techwijs

FME is gestart met UpgradeNL, een project gericht op heel Nederland techwijs maken. Om deze beweging op gang te brengen zijn zij een grote campagne gestart waarmee iedereen enthousiast wordt gemaakt voor technologie. Doe ook mee aan bereiken van heel Nederland en deel onder andere de korte film: Make tech yours – Ik ben tech

De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. En daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Een breed vertrouwen in technologie is essentieel voor de concurrentiepositie van Nederland, zo constateert FME. “Maar veel mensen ontbreekt het aan verbeelding over wat je zelf met technologie kunt doen, dus daar is nog veel werk aan de winkel”, zegt Cordula van Klink die namens FME verantwoordelijk is voor UpgradeNL, het project dat juist die verbeelding gaat proberen uit te dragen.

“Nu al is er een waanzinnig bereik onder tech-minded mensen. Dat is helemaal super, maar nog mooier is het als we heel Nederland zouden kunnen bereiken. We willen een beweging op gang brengen om Nederland techwijs te maken. Een echte UpgradeNL dus.”

In Eindhoven lanceerde FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming eind mei als onderdeel van de Dutch Technology Week de campagne MAKE TECH YOURS waarmee iedereen enthousiast gemaakt worden voor technologie. 

 

Bekijk de campagnewebsite van Make Tech Yours

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden