4 juli 2019 - 1 min leestijd

Marktmonitor FPT-VIMAG

FPT-VIMAG-leden kunnen inzicht krijgen in macro-economische en sector specifieke gegevens van de productietechnologiesector op basis van cijfers van het CBS. Exclusief voor FPT-VIMAG-leden beschikbaar.

Marktinformatie en benchmarks zijn cruciaal voor effectieve besluitvorming. Daarvoor biedt FPT-VIMAG verschillende tools. Een daarvan is de nieuwe FPT-VIMAG Marktmonitor. Deze monitor richt zich op macro-economische en sector specifieke gegevens, waarmee u als ondernemer in één oogopslag kan zien wat de stand van de economie is op basis van cijfers van het CBS. Is het nu de tijd om te investeren of liever nog even wachten? Doe ik het beter dan gemiddeld? Hoe ontwikkelt de sector van mijn afnemers zich?

Daar waar het CBS vaak spreekt over ‘industrie’ in het algemeen, voegt FPT-VIMAG daar de inzichten naar bijvoorbeeld metaalbewerkers en machinebouwers aan toe. FPT-VIMAG geeft daarnaast duiding aan de cijfers op basis van rapporten van onder andere ING, ABN AMRO en eigen expertise binnen FPT-VIMAG.

De Marktmonitor is te downloaden (exclusief voor FPT-VIMAG leden): Login besloten ledendeel website.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden