30 april 2020 - 2 min leestijd

Matec introduceert hoognauwkeurig bewerkingscentrum voor grote delen

Matec heeft het programma uitgebreid met een nieuwe range bewerkingscentra met een Y-as bereik van 1.630 mm. Deze range heeft de naam 60 HV en 60 HVU meegekregen. Matec zet hiermee een verdere stap richting de grootverspaning. Een ontwikkeling die zich al een aantal jaren doorzet met de reeds bestaande 50 HV, 50 HVU en portaalmachines, waarvan er in de Benelux inmiddels ook een respectabel aantal in de markt staan.

De 60HV/HVU kan gezien worden als een aanvulling op het leverprogramma van Matec. Inmiddels zijn de eerste machines in deze nieuwe lijn gebouwd en uitgeleverd. Het nieuwe bewerkingscentrum is leverbaar met een X-as bereik van 3.000 tot 10.000 mm en een Z-as bereik tot 1.850 mm. De uitlading van de Y-as is 1.630 mm. Voor de 60HV/HVU is een nieuwe generatie freeskoppen ontwikkeld met een traploos simultane twee-assen kop. Deze kan in twee vlakken gelijktijdig zwenken. Hiermee wordt simultaanbewerking mogelijk gemaakt en daarnaast veel tijd bespaard bij een gereedschapswissel. Het magazijn is meelopend in de freeskolom gemonteerd zodat ook in elke positie gewisseld kan worden.

De 60 HV/HVU kent twee vermogensklassen: HSK100/SK50 voor de zwaarverspaning en HSK63/SK40 voor de HSC-verspaning. Bijbehorende spillen tot 15.000 min-1 (HSK100) en 30.000 min-1  (HSK63) zijn leverbaar. De machine kan tevens als draai-freescentrum uitgevoerd worden waarbij snellopende rondtafels met een diameter tot 2.450 mm leverbaar zijn.

Limas uit Neer, die Matec vertegenwoordigt, geeft aan dat de welbekende 30HV/HVU als vanouds leverbaar blijft.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden