12 maart 2018 - 3 min leestijd

Matrix Tools agent Salvagnini in Nederland

Matrix Tools uit Aalten is per direct de agent van Salvagnini in Nederland geworden. De Italiaanse fabrikant produceert een breed programma machines met bijbehorende software voor de plaatbewerking.

Begin dit jaar is het eveneens Italiaanse bedrijf Matrix Tools, producent van ponsgereedschappen, gestart met een Nederlandse vestiging, waar Ferdinand Bauhuis is aangesteld als vestigingsmanager. Matrix Tools levert de ponsgereedschappen voor de ponsmachines van Salvagnini. De twee bedrijven zijn eind vorig jaar een verdere samenwerking aangegaan. Dat Matrix Tools nu Salvagnini in Nederland gaat vertegenwoordigen is een rechtstreeks gevolg van deze samenwerking. Ferdinand Bauhuis is er ontzettend blij mee: “Matrix Tools was al geweldig en dat is Salvagnini natuurlijk ook. Het is echt een topmerk op het gebied van plaatbewerkingsmachines. Ik heb ze vaak zien staan op internationale beurzen zoals de Euroblech en dan dacht ik wel eens: als ik dat toch eens mocht verkopen. Nu is het zo ver. Salvagnini heeft al diverse machines in Nederland staan, maar was de laatste jaren niet meer zo actief. Ik wil hun installaties in Nederland weer op de kaart zetten. Dat is gewoon mogelijk. Ik heb net een uitgebreide training gehad in Italië en dan merk je wat ze allemaal kunnen en hoe professioneel ze zijn.”

 

Sterk in automatisering

Salvagnini produceert een breed programma voor de plaatbewerking: fiberlasersnijmachines (twee modellen), ponsnibbelmachines, lasercombimachines, kantbanken en paneelbuigers. Het bedrijf geniet onder meer bekendheid door haar flexibele automatiseringsoplossingen; complete lijnen waarop producten in één keer manloos meerdere bewerkingen ondergaan, bijvoorbeeld voor de stalen meubelindustrie. Bauhuis verwacht echter dat ook de standalone machines interessant zijn voor de Nederlandse markt. “Zo heeft Salvagnini op haar kantpersen een automatisch gereedschappen positioneersysteem, zowel onder als boven. Hiermee kun je heel snel de kantpers in- en omstellen. Ze hebben ook prachtige software om heel eenvoudig op alle machines te programmeren.”

Service

Salvagnini investeert veel in de ontwikkeling van software. Zo kunnen ze ook de machines online overnemen en daarmee hun service op een hoger plan brengen. De service aan de machines in Nederland zal in eerste instantie geschieden vanuit Salvagnini Duitsland. Alle huidige gebruikers van Salvagnini machines in Nederland zijn hiervan inmiddels op de hoogte gebracht, evenals van het feit dat Matrix Tools voortaan hun aanspreekpunt is.

Matrix Tools is in maart exposant op TechniShow. Hier zullen zowel ponsgereedschappen en een slijpmachine van Matrix als de machines van Salvagnini onder de aandacht worden gebracht

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden