9 september 2019 - 3 min leestijd

Mayfran presenteert spanen- en koelvloeistofmanagement op EMO

Mayfran International richt zich tijdens de EMO 2019 op het beheer van spanen en het terugwinnen van koelsmeermiddel. Als specialist voor filter- en transportsystemen levert Mayfran haar producten aan de grootste fabrikanten van werktuigmachines ter wereld.

Onder de vlag van moederbedrijf ‘Tsubakimoto Chain’ presenteren Mayfran en haar zusterbedrijf Kabelschlepp op een stand van 240 m² de laatste ontwikkelingen op het gebied van spanen- en koelvloeistofmanagement. “Als de eisen aan de werktuigmachines gestaag toenemen, mag de randapparatuur niet worden genegeerd”, aldus Martin Elbertsen, Area Sales Manager bij Mayfran.

 

Nieuwe generatie spanentransporteurs

De spanentransporteur Cleansweep RM van Mayfran vult het gat tussen de normale scharnierbandtransporteur en de high-end-oplossing ConSep. De transporteur is voornamelijk geschikt voor processen waarbij fijne en korte spanen ontstaan. De Cleansweep RM beschikt naast een standaard transporteur over een zeef box, die tussen het boven- en benedendeel van de scharnierband is geplaatst. Deze box wordt gereinigd door de op de scharnierband geplaatste afstrijkers resp. meenemers. De verschillende afstrijkers maken een optimale afvoer van de spaanders mogelijk. Vervolgens worden de fijnste spaantjes door middel van een schroeftransporteur naar de spanen afwerp gevoerd. Deze gepatenteerde afvoer wordt al sinds jaren succesvol toegepast bij het Mayfran ConSep-systeem. Het handmatig reinigen van standaard zeefboxen wordt door dit product tot een minimum beperkt, waardoor een wezenlijke besparing op onderhoudskosten wordt gerealiseerd.

 

Modulaire filtersystemen

Er worden twee filtermodules van het MMF-programma getoond. Dit modulair systeem biedt vele mogelijkheden voor de gebruiker. Er zijn drie verschillende filtertypen beschikbaar. Afhankelijk van de toepassing, gewenste filtratie en beschikbare ruimte is er een geschikte filtermodule. Deze afzonderlijke componenten bieden een ideale aanvulling op ons leveringsprogramma van centrale filtersystemen. Op maat gemaakte koelsystemen met maximaal 25.000 L/min worden ontworpen voor alle bekende productiebedrijven wereldwijd.

 

Spanenverwerking

Op de stand van Mayfran wordt ook een compact spanenverwerkingssysteem gepresenteerd. Dit systeem bestaat uit een spanenbreker uit de MA 4.1-serie gecombineerd met een spanencentrifuge uit de VBU-serie en is geschikt om op één of meer werktuigmachines de spanen te scheiden van het koelsmeermiddel. De spanenbreker verkleint de spanen waarna de centrifuge de spanen kan drogen. Dit model heeft ook een automatische scheiding van grove delen, hetgeen voor een optimale beschikbaarheid van het hele systeem zorgt.

 

ASB (Automatic Sludge Barrier)

De ASB (Automatic Sludge Barrier) is een nieuw product voor Europa en is een magneet afscheider die ingebouwd wordt in de vloeistoftank. De ASB is een compact en draagbaar magnetisch scheidingssysteem dat fijne metaaldeeltjes uit de vloeistoftank verwijdert. Het voorkomt de ophoping van slib in de tank en vereenvoudigt tegelijkertijd het terugwinnen van ferromagnetische delen. De ASB is eenvoudig te installeren (ook achteraf) en te onderhouden en ideaal voor toepassingen in staal en gietijzer.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden