22 mei 2018 - 3 min leestijd

Mazak organiseert AutomatiON-evenement

AutomatiON, een nieuw evenement dat is bedoeld om machinegebruikers aan te moedigen om ‘in te schakelen’ op de voordelen van automatisering, staat gepland voor juni op het Europese hoofdkantoor van Mazak in Worcester, UK.

Het evenement, inclusief automatiseringsoplossingen van verschillende providers, waaronder Mazak, FANUC, RoboJob, Indunorm, Hydrafeed en Iemca, is bedoeld om het brede scala aan automatiseringsopties te benadrukken dat beschikbaar is voor machinegebruikers in heel Europa. Het wordt georganiseerd door Sadik Atay, European Strategic Development Director, en Mike Sykes, Automation Systems Manager bij Mazak.

 

Veel automatiseringsoplossingen

AutomatiON loopt van 19 tot 21 juni 2018 en bevat acht verschillende automatiseringsoplossingen die gemakkelijk gebruikt kunnen worden om de productiviteit en winstgevendheid te verhogen. Bij de robotmachinebeladingsoplossingen die getoond worden, wordt ook de Quick Turn 250MY TA-12/200, een ‘plug and play’ draaicentrum en robot die ontwikkeld is door Mazak en RoboJob, met behulp van een Fanuc M-10iA-robot, bestuurd door de SmoothG CNC van Mazak gepresenteerd. Daarnaast zal Fanuc eveneens zijn gezamenlijke robotcapaciteiten demonstreren, in samenwerking met een Quick Turn 250MSY. Een van de hoogtepunten van het programma is waarschijnlijk de Variaxis i-300 AWC, een geïntegreerde vijfassige automatiseringscel die ontwikkeld is voor bewerking van complexe werkstukken in een grote mix en laagvolume productie. De machine heeft een compacte voetafdruk en een ter plaatse uitbreidbaar magazijn dat tot 505 gereedschappen kan bevatten en in staat is tot het bewerken van toepassingen tot Ø350 mm x 315 mm met een maximaal gewicht van 60 kg.

 

Vijfassig automatiseren

Bij automatisering in de categorie met vijf assen staat ook de Variaxis j-600/5X op het programma met een ultracompacte Indumatik Toolchanger die 250 gereedschappen opslaat. Deze combinatie biedt een krachtige, maar kosteneffectieve oplossing om de insteltijd en eenheidskosten voor complexe werkstukken te verminderen. Ook de MPP (Multi Pallet Pool) van Mazak zal te zien zijn. Die wordt gedemonstreerd met een HCN 4000 horizontaal bewerkingscentrum. De MPP biedt een snelle palletoverdracht en een economische voetafdruk (tot 40% kleiner dan een vergelijkbaar Pallettech-systeem) en wordt bestuurd met behulp van de SmoothG CNC die is uitgerust met de Smooth MPP-softwareapplicatie van Mazak.

 

Hoge productiviteit

De Multiplex W-200Y + GL-100 combineert een machine met twee spillen en twee revolverkoppen met een supersnelle gantry robot voor ultieme productiviteit. Dit is ideaal voor autofabrikanten en onderaannemers die werken met grootschalige productie van grote partijen. De GL-robot beschikt over een nieuw tandwielsysteem met nieuw aandrijfsysteem dat hoge ijlgangwaardes toelaat van 75/160 m/min in de A/B-as, waardoor de laad-/lostijd tot 25 procent korter is.

 

Stafaanvoer

Stafaanvoeroplossingen worden vertegenwoordigd door de Iemca BOSS, een automatische barfeeder die staaflengtes van één tot zes meter kan laden. De BOSS-stafaanvoer heeft staafwisseltijden van slechts 18 seconden, wat de neventijden van de spil vermindert en de productiviteit van de draaibank verhoogt.

Richard Smith, European Group Managing Director bij Yamazaki Mazak: “Wij zijn ervan overtuigd dat verdere automatisering van vitaal belang is als machinegebruikers hun productiviteit moeten blijven verbeteren en hun concurrentievermogens willen vergroten. Dit is een Europees evenement dat ontworpen is om machinegebruikers aan te moedigen om over te schakelen naar het potentieel van automatiseringsoplossingen, omdat zelfs de kleinste machinewerkplaats kan profiteren van een eenvoudige robotmachine-oplossing. De automatiseringsoplossingen die worden getoond door Mazak en onze partnerbedrijven bieden de allerbeste productiviteitsoplossingen en ik zou alle machinegebruikers willen aansporen om deze datum in hun agenda te zetten.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden