3 oktober 2018 - 3 min leestijd

Meer additieve technologie op Formnext 2018

Meer dan 550 exposanten presenteren tal van innovaties, wereldpremières en toekomstgerichte industriële toepassingen op een tentoonstellingsoppervlak van 36.000 vierkante meter. Hiermee wordt de Formnext in Frankfurt van 13 tot 16 november 2018 het internationale platform van additive manufacturing en moderne industriële productieprocessen.

De twee halniveaus van Messehalle 3 waren tien weken voor de start van de beurs al volledig bezet. “Dit laat zien hoe sterk het groeimomentum van Formnext is”, zegt Sascha F. Wenzler, hoofd van Formnext, Mesago Messe Frankfurt. Bovendien zal de vakbeurs voor additive manufacturing en geavanceerde productieprocessen aangrenzende gebieden gebruiken voor evenementen in het ondersteuningsprogramma. De TCT-conferentie tijdens de Formnext zal bijvoorbeeld worden gehouden in zaal Europa, Hal 4.

 

Additieve oplossingen voor veel gebruikersindustrieën

Het internationale exposantenaandeel van ongeveer 55 procent onderstreept het belang van Formnext. Naast Duitsland zijn de belangrijkste exposantlanden China (13,4%), de VS (10,8%), Italië (8,2%), Groot-Brittannië (7,5%), Frankrijk, Spanje en Nederland (beide 6,6% ). 165 nieuwe exposanten uit 26 landen zullen voor de eerste keer exposeren.

Naast marktleiders zoals 3D Systems, Additive Industries, Addup, Adira, Alphacam, Arburg, Arcam, BeAM, BigRep, Concept Laser, Carbon, Dassault, Desktop Metal, DMG Mori, Envisiontec, EOS, ExOne, Farsoon, Formlabs, FIT, GE Additive , HP, Keyence, Markforged, Materialise, Matsuura, O.R. Laser, Prodways, Renishaw, Ricoh, Siemens, Sisma, SLM Solutions, Stratasys, Trumpf, Voxeljet, XJet, komen er nog meer bedrijven naar Formnext. Het productengamma langs de relevante procesketens en belangrijke oplossingen zoals software, materialen, pre- en postprocessing (bijvoorbeeld voor poederverwijdering, oppervlaktebehandeling of warmtebehandeling) worden verder verbeterd. Hier tonen traditionele groepen zoals BASF, Böhler Edelstahl, HC Starck, Höganäs en Linde hun nieuwste ontwikkelingen en hun knowhow op het gebied van industriële toepassingen. Talrijke startups en jonge bedrijven bieden bezoekers ook baanbrekende innovaties, variërend van KI-software tot gespecialiseerde additieve productietechnologieën. Zo biedt Formnext 2018 een reeks innovaties waarmee bezoekers uit verschillende gebruikersindustrieën het potentieel van additieve productie direct kunnen benutten in hun eigen productieproces.

 

Transatlantische top over AM-normen

Het internationale karakter van Formnext profiteert van de normalisatietop op 14 november, getiteld ‘AM Standards Forum’. FormNext organiseert deze top in samenwerking met de U.S. Commercial Service en met verschillende Duitse en Amerikaanse partners. Op de top zullen de huidige ontwikkelingen voor de normen voor additieve productie worden gepresenteerd en meer gedetailleerd worden besproken met betrekking tot specifieke industriële sectoren. De deelnemers aan de top zullen high-level politieke vertegenwoordigers, toonaangevende internationale bedrijven en normalisatie-instellingen zijn.

 

Een blik in de toekomst van FormNext

Wenzler was ook onder de indruk van de grote vraag van exposanten: “Het feit dat we ondanks de hernieuwde uitbreiding van het beursoppervlak zo goed zijn geboekt, onderstreept de zeer dynamische en duurzame groei van Formnext. Om aan de toenemende vraag in de toekomst te voldoen, zal Formnext volgend jaar verhuizen naar de nieuw gebouwde tentoonstellingshal 12 van het expositiecentrum van Frankfurt, dat in combinatie met hal 11 een expositieruimte van biedt ongeveer 58.000 vierkante meter.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden