4 september 2018 - 2 min leestijd

Meer exposanten dan ooit op Formnext 2018

“Nieuwe exposanten uit 26 landen zorgen voor een aanzienlijke groei”, vertelt de organisatie van Fromnext 2018. Tien weken voor de start van de beurs zijn de twee halniveaus van hal 3 volledig bezet met de verwachte 550 exposanten. Zo laat de vakbeurs voor additive manufacturing opnieuw een aanzienlijke stijging zien, zowel wat betreft exposanten als expositieruimte.

Op FormNext 2018 zullen de wereldspelers van Additive Manufacturing zich presenteren. Tegelijkertijd zal het scala van producten langs de relevante procesketens verder worden uitgebreid en zullen belangrijke gebieden zoals software, materialen, pre- en post-processing (bijvoorbeeld voor poederverwijdering, oppervlaktebehandeling of warmtebehandeling) verder worden verbeterd. Al met al staan van de verwachte 550 exposanten, 165 exposanten uit 26 landen voor de eerste keer op Formnext.

 

Transatlantische top over AM-normen 

Het internationale karakter van Formnext onderstreept de standaardisatietop op 14 november 2018 getiteld ‘AM Standards Forum’. FormNext organiseert dit evenement in samenwerking met de U.S. Commercial Service en met Duitse en Amerikaanse partners. Op de top zullen de huidige ontwikkelingen voor de normen van additieven productie gepresenteerd en besproken worden. Tot de deelnemers behoren high-level politieke vertegenwoordigers, toonaangevende internationale bedrijven en normalisatie-instellingen.

Parallel aan de vakbeurs wordt ook een ander kwalitatief hoogstaand conferentieprogramma georganiseerd door Content Partner TCT, waarin specialisten uit de AM-sector worden samengebracht met gebruikers uit de industrie.

 

 

Concrete voordelen van AM

De concrete voordelen van Additive Manufacturing in de industrie en machinebouw worden gedemonstreerd door de gebruikerscase Ready4industry. Het AM4U-platform werd vorig jaar gelanceerd en zal worden voortgezet in 2018 en biedt doorgroeimogelijkheden, verdere opleiding en persoonlijke contacten op het gebied van additive manufacturing. Het gevarieerde programma omvat onder andere een internationale samenwerking, een carrièredag en de seminarserie Discover3Dprinting. Het is bedoeld voor middelgrote bedrijven die met additieve fabricage willen starten en wordt georganiseerd in samenwerking met ACAM Aachen Center for Additive Manufacturing, een spin-off van Fraunhofer.

 

De toekomst van FormNext

Sascha F. Wenzler, hoofd van Formnext bij de beursorganisator Mesago Messe Frankfurt, was ook onder de indruk van de grote vraag van exposanten: “Het feit dat we ondanks de hernieuwde uitbreiding van het beursoppervlak zo goed zijn geboekt, onderstreept de zeer dynamische en duurzame groei van Formnext. Om aan de toenemende vraag in de toekomst te voldoen, zal Formnext volgend jaar verhuizen naar de nieuwe hal 12 van het expositiecentrum van Frankfurt, dat in combinatie met hal 11 een expositieruimte biedt van ongeveer 58.000 vierkante meter.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden