10 september 2019 - 2 min leestijd

Messe Düsseldorf nieuwe organisator van Saw EXPO

Per direct is Messe Düsseldorf de organisator van Saw EXPO, de gespecialiseerde beurs voor de zaagbranche, die om het jaar in Friedrichshafen zal plaatsvinden. “Daarmee wordt de vakbeurs voor de productietechnologieën zagen en splijten overgenomen, die perfect aan het groeiende portfolio Metals and Flow Technologies kan worden toegevoegd,” aldus een enthousiaste Friedrich- Georg Kehrer, Global Portfolio Director van Messe Düsseldorf.

Van 8 tot en met 11 juni 2021 vindt Saw EXPO voor het eerst in Friedrichshafen plaats. “Dit is een ideale locatie, daar veel ondernemingen hun productie in het zuiden van Duitsland en de naastgelegen landen Zwitserland, Oostenrijk en Italië hebben ondergebracht,” vult Daniel Ryfisch, Deputy Director van de Global Portfolio Metals and Flow Technologies en verantwoordelijk voor de implementatie van Saw EXPO aan.

De regio rondom het Bodenmeer is een van de meest innovatieve economische gebieden van Europa; hier werkt het MKB naast traditionele familiebedrijven, omringt door de global players van de wereldeconomie.

Stefan Motte (initiatiefnemer en eigenaar van de portalen Sägebörse en Sägemanagement) werkt bewust met de beursorganisatie aan de Rijn samen, die op 70 jaren van succesvolle beurzen in het binnen- en buitenland kunnen bouwen. Met Stefan Motte hebben de Düsseldorfers een uitgesproken vakman in hun midden, met meerdere decennia expertise in de zaagbranche en die Saw EXPO voortaan met zijn knowhow en gefundeerde kennis van de branche zal begeleiden.

In het kader van Tube Düsseldorf zal Saw EXPO vanaf 2020 steeds in de even jaren ook in Düsseldorf plaatsvinden, en wel als speciaal paviljoen voor de segmenten zagen en splijten in hal 6 van het beursterrein in Düsseldorf.

 

Zaag- en splijtprocessen

Tijdens Saw EXPO in juni 2021 in Friedrichshafen worden producenten van zaagmachines en alternatieve splijttechnologieën, zaaggereedschap, glijslijptechniek installaties, ontbramers, toeleveranciers, producenten van toebehoren en materialen, periferiemachines en -systemen, maar ook dienstverleners verwacht. Loonzagerijen, gebruikte machines, organisaties, uitgeverijen en het thema wetenschap en onderzoek completeren het aanbodspectrum.

Aan bezoekerszijde richt de vakbeurs zich op toepassers van zaag- en splijtprocessen – zowel regionaal, nationaal als internationaal. Zij komen uit de metaalbewerking – en verwerking, de staalhandel, uit de machinebouw, de automobielindustrie de chemische en farmaceutische industrie, de buizenindustrie, de recycling, de vensterbouw en uit opslag- en logistieke ondernemingen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden