28 mei 2020 - 3 min leestijd

Messe Stuttgart cancelt AMB 2020

Messe Stuttgart, de organisator van AMB, heeft kenbaar gemaakt de vakbeurs in Stuttgart dit jaar te cancelen. In plaats daarvan wordt er van 15 tot 19 september 2020 een AMB Forum in het ICS International Congress Center in Stuttgart georganiseerd. “De stemming van de exposanten gaf ons een duidelijk mandaat, waardoor we een einde konden maken aan de speculaties rond de haalbaarheid van AMB 2020”, vertelt Roland Bleinroth, President en CEO van Messe Stuttgart.

“Op dit moment met alle voorschriften met betrekking tot hygiëne, sociale afstand, beperkte reismogelijkheden en de huidige algemene economische omstandigheden, is een AMB zoals we die kennen niet mogelijk. In het belang van de exposanten, de bezoekers, de beurslocatie en de economische regio van Stuttgart, hebben we daarom besloten om vakbeurs AMB dit jaar te cancelen. De volgende reguliere AMB zal dan worden gehouden in zijn reguliere cyclus in Stuttgart van 13 tot 17 september 2022. De nieuwe beursdatum creëert planningszekerheid voor elke deelnemer tijdens de moeilijke economische situatie van dit moment. Messe Stuttgart heeft de exposanten en de promotionele supporters, dat wil zeggen de VDMA Precision Tools Association, de VDMA Software and Digitalisation Association en de German Machine Tool Builders ‘Association (VDW), actief betrokken bij deze belangrijke beslissing”, aldus Bleinroth.

 

AMB Forum

Om de leegte in de week van 14 t/m 18 september op te vullen organiseert Messe Stuttgart nu voor het eerst het AMB Forum. Met gespecialiseerde branchespecifieke gesprekken, een bijbehorende ’tafelbeurs’ en verschillende matchmaking-diensten, zal het Forum spelers in de industrie samenbrengen die geïnteresseerd zijn en in het najaar een platform nodig hebben. “Het AMB-projectteam is nu nauw betrokken bij het ontwerpen en plannen van het eerste AMB-forum en begint met de voorbereidingen voor AMB 2022”, voegt Gunnar Mey, Department Director Industry bij Messe Stuttgart toe. Mey benadrukte: “Ons doel is om samen met de geïnteresseerde exposanten een succesvol format te produceren. We kijken uit naar de uitwisseling van ideeën en informatie met de industrie en naar de persoonlijke ontmoetingen in september.”

 

Opmerkingen uit de industrie

Michael Blank, directeur Marketing & Communicatie bij de Ceratizit Group: “Het is naar mijn mening op dit moment helaas nog steeds onmogelijk om AMB 2020 door te laten gaan. Maar de behoefte aan persoonlijk contact komt terug. Het uitstellen van de tentoonstelling tot 2022 is dan ook het juiste besluit.”

Irene Bader, Director Global Marketing bij DMG MORI: “Bij DMG MORI hechten we de hoogste prioriteit aan de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, klanten, leveranciers en partners. Voor ons als internationaal bedrijf is het daarom geen optie om te exposeren op AMB 2020 vanwege de vele beperkingen. Aangezien AMB een zeer goed gepositioneerde beurs is, verwelkom ik het uitstel tot 2022 zodat het weer in zijn normale cyclus kan worden opgevoerd. Dit is de beste oplossing om alle deelnemers in de huidige situatie te beschermen.”

Dr. Oliver Gühring, Gühring: “Het is niet mogelijk om AMB dit jaar door te laten gaan. We hopen nu in 2021 met een groot aantal bestaande evenementen een redelijk normaal beursjaar te kunnen organiseren en vervolgens in 2022 een succesvolle AMB te organiseren met hernieuwde kracht.”

Steffen Nagel, NAGEL Werkzeugmaschinen: “Een AMB 2020 in rubberen handschoenen en maskers, op de helft van de beursruimte met slechts een paar exposanten en bezoekers, is niet in het belang van onze klanten en het succesverhaal dat AMB is. We zijn daarom absoluut voorstander van het houden van de volgende AMB in 2022.”

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden