2 mei 2017 - 2 min leestijd

Metaalgroothandelaren in maart positiever dan in februari

Uit de laatste meting van de Staalfederatie Branchebarometer Metaalgroothandel blijkt dat de deelnemers in de branche ‘Metaalgroothandel’ in maart positiever zijn dan in februari over de ontwikkeling in de branche: indexscore 54,7 versus 47,4. De branche ontwikkelde zich in maart iets beter dan de Nederlandse industrie (53,6).

De Staalfederatie BrancheBarometer Metaalgroothandel is (evenals de Nevi Inkoopmanagersindex) opgebouwd uit vijf componenten: Bewerkingen, (nieuwe) Orders, Levertijden, Voorraden en Werkgelegenheid.

Ten aanzien van de ontwikkeling van deze componenten zijn de volgende conclusies voor maart ten opzichte van februari te trekken:

– De bewerkingen in de branche Metaalgroothandel ontwikkelen zich positief.

– Over de nieuwe orders denken de deelnemers positiever dan de vorige maand.

– De levertijd van de leveranciers is weer meer toegenomen dan de vorige maand.

– De voorraden nemen ten opzichte van vorige maand iets meer toe.

– Over de werkgelegenheid denkt het merendeel van de deelnemers licht positiever.

 

Metaal en industrie

Voor de Metaalgroothandel zijn ten opzichte van de industrie (NEVI) de volgende conclusies te trekken met betrekking tot de verschillende aspecten in de afgelopen maand maart:

– Het orderniveau voor zowel de Metaalgroothandel als de industrie (NEVI), bevindt zich op een neutraal niveau.

– De levertijden van de leveranciers zijn ten opzichte van de industrie (NEVI) veel langer. Terwijl de index van de Metaalgroothandel ruim boven de grenslijn (50 = geen krimp, geen groei) gestegen is, neemt de index van de industrie (NEVI) af.

– Het voorraadniveau van de Metaalgroothandel is toegenomen, terwijl het voorraadniveau van de industrie (NEVI) iets is afgenomen.

– Over de werkgelegenheid denken de deelnemers vrijwel hetzelfde als in de industrie (NEVI). Beide zijn licht positief gestemd.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden