2 mei 2017 - 3 min leestijd

Metaaltechniek start opleidingscentrum met open dag

Dit voorjaar opent Metaaltechniek Handelsonderneming een nieuw opleidingscentrum, METAC, op het gebied van schuren, slijpen en finishen van (non) ferro materialen. Metaaltechniek is al meer dan 45 jaar toeleverancier van verschillende merken schuurmaterialen en (pneumatische) machines. Omdat Metaaltechniek klanten heeft in veel verschillende branches is er ontzettend veel kennis aanwezig over allerlei metaalbewerkingen.

Fokke Bronsema, directeur van Metaaltechniek: “In de praktijk zien we dat er soms weinig efficiënt gewerkt wordt in de werkplaats. Schuurmiddelen worden gebruikt voor toepassingen waar ze niet voor ontwikkeld zijn of schijven worden voortijdig weggegooid. Maar de grootste kostenpost in de productie is arbeidsloon. Als je op manuren kunt besparen door te kiezen voor een ander type schuurschijf, dan praat je meteen over forse besparingen.”

 

 

Kennis en kwaliteit

Uiteraard zijn in veel bedrijven ervaren voormannen die hun kennis delen met nieuwe collega’s maar hoe up-to-date is die kennis van de voormannen? Worden zij bijgeschoold, zijn zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen? Hebben zij ook de tijd om hun collega’s het vakmanschap te leren? Belangrijke vragen die de kwaliteit van het geleverde werk beïnvloeden en dus van invloed zijn op de onderneming als geheel. Kwaliteit moet geborgd zijn binnen de organisatie en personeel moet de kans krijgen zich te blijven ontwikkelen. Daar wint iedereen bij.

 

Standaard modules en custom-made training

Fokke ontdekte dat een gedegen training op het gebied van schuren, slijpen en finishen in de markt ontbreekt en hij besloot met Metaaltechniek in dit gat te stappen.

Vanuit de ervaring van de buitendienstmedewerkers werden verschillende modules ontwikkeld, die aansluiten bij de praktijk. Zo kan een deelnemer inschrijven voor een module RVS bewerken, staalconstructie of bijvoorbeeld hoogglans polijsten. Naast de verschillende basisonderdelen die per module vastliggen, is er ook ruim gelegenheid om op de persoonlijke situatie van de deelnemer in te gaan. Zo kan vooraf aangegeven worden welke vaardigheden de deelnemer wil verbeteren.

 

Van start

De aankoop van een nieuw pand was voor Fokke de perfecte gelegenheid om zijn ideeën te realiseren. Binnenkort wordt de eerste training gegeven in de METAC, de Metaaltechniek Academy. Dat wordt 12 mei uitgebreid gevierd met een open dag voor alle belangstellenden. Naast de METAC, presenteren diverse fabrikanten/leveranciers hun noviteiten en worden er lezingen verzorgd. Het belooft een interessante dag te worden. Aanmelden voor de open dag én de lunch is uiteraard kosteloos en kan via 12mei.metaaltechniek.nl.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden