2 mei 2017 - 2 min leestijd

Metaalunie looft Smart Manufacturing Award uit

Koninklijke Metaalunie heeft de inschrijving geopend voor de Metaalunie Smart Manufacturing Award. Deze Award is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat de afgelopen jaren door ‘Slim produceren’ nieuwe kansen heeft verzilverd. De Award-winnaar is daarmee ook een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven uit de branche en ontvangt naast de Award een bedrag van € 5000,-.

 

De kracht van onze maakindustrie zit hem in ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’. De keten van flexibele en gespecialiseerde toeleverende bedrijven, veelal MKB-metaal, maakt de positie van de fabrikant met een eigen product (OEM) sterk, Zonder sterk MKB-metaal verdwijnt de innovatiekracht uit de Nederlandse economie.

Om te verkennen en te ontdekken hoe en in welke mate het MKB-metaal al stappen neemt om doorlopend te vernieuwen en innoveren, organiseert Koninklijke Metaalunie de ‘Smart Manufacturing Award’, oftewel slim produceren. Dat kan bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, excellente processen, goed gekozen materialen, doordachte systemen, digitalisering en een zelfsturende en zelflerende organisatie.

 

Tien bedrijven

Uit elk van de tien Metaaluniedistricten wordt een winnaar gekozen. Deze tien districtswinnaars worden in de gelegenheid gesteld zich tijdens een feestelijk Event te presenteren. Tijdens dit Event worden drie bedrijven genomineerd, waaruit een deskundige jury de landelijke winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award kiest.

De inschrijving is voor leden van Metaalunie en is geopend tot 14 november 2016.

Ga voor criteria en andere informatie naar www.metaalunieaward.nl. Aanmelden kan ook direct via award@metaalunie.nl.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden