10 maart 2020 - 2 min leestijd

Metav verplaatst naar maart 2021

Metav 2020 wordt uitgesteld tot maart 2021. De beurs zal nu worden gehouden van 23 tot 26 maart 2021. “We zijn verheugd dat we zo snel een nieuwe datum hebben afgesproken samen met onze partner, Messe Düsseldorf”, zegt Dr. Wilfried Schäfer, uitvoerend directeur van de Metav-organisatie VDW (Duitse Vereniging voor werktuigmachines).

Metav 2020 was oorspronkelijk gepland van 10 tot 13 maart van dit jaar, maar moest worden uitgesteld vanwege de coronavirus-epidemie. Dit maakte het des te belangrijker voor de organisatoren om snel een vervangende datum te vinden, zodat exposanten met zekerheid vooruit konden plannen. “Dit was geen gemakkelijke zaak, omdat de hele beurskalender moest worden aangepast vanwege het grote aantal annuleringen van beurzen”, zegt Schäfer. De organisatoren gaan er optimistisch vanuit dat het coronaprobleem begin 2021 zal zijn opgelost. Er is ook een redelijke verwachting dat de economie zich volgend voorjaar zal herstellen. De technische industrie verwacht dat de vraag zal terugveren zodra de coronacrisis is overwonnen.

“Alle contracten met de ongeveer 460 Metav-exposanten blijven geldig voor de nieuwe datum”, bevestigt Schäfer. Metav wordt een belangrijke vakbeurs voor metaalbewerking in de eerste helft van 2021 en zal de weg effenen voor investeringsbeslissingen, vooral in de Duitse markt en de Benelux. Franz-Xaver Bernhard, directeur van Hermle in Gosheim, is het ermee eens: “We verwachten dat de economische situatie over een jaar aanzienlijk zal zijn verbeterd en dat Metav in maart 2021 een goed platform zal zijn om de vraag te doen herleven.” Hans-Jürgen Büchner, Managing Director van Iscar Germany in Ettlingen, zegt: “Wij zullen ook bij METAV zijn in 2021, want na de economische neergang in het lopende jaar zullen we dit platform gebruiken om onszelf te presenteren aan klanten en om de bedrijvigheid nieuw leven in te blazen.”

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden