3 juli 2018 - 2 min leestijd

Mikrocentrum en VOM organiseren samen Materials en Eurofinish

Mikrocentrum, Nederlandse kennis- en netwerkorganisatie voor de maakindustrie, en VOM, de Belgische Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen, slaan de handen ineen voor de komende edities van de vakbeurzen Materials en Eurofinish. Beide beurzen worden samen op 15 en 16 mei 2019 gehouden in de Brabanthal te Leuven (B).

De door Mikrocentrum georganiseerde vakbeurs Materials heeft een sterke focus op de rol van materialen in het succes van een product. Eurofinish, georganiseerd door VOM, op haar beurt verbindt professionals die zich bezig houden met oppervlaktebehandelingstechnieken. De keuze om Materials en Eurofinish bij elkaar te brengen, is dan ook een logische stap: daar waar Materials eindigt, begint Eurofinish. Deze synergie biedt één centrale ontmoetingsplek waar men alle aspecten kan vinden om een goed en duurzaam eindproduct te realiseren.

 

Van grondstof tot gerealiseerd product

“Als organisator van Materials hebben we als doel de gehele keten van grondstof tot gerealiseerd product aan bod te laten komen. Niet alleen het maken van de juiste materiaalkeuze en het karakteriseren ervan, maar ook welke verbinding of oppervlaktebehandeling bij een product past. Met name op dit laatste vlak zien we vele ontwikkelingen. Het is dan ook niet voor niets dat Mikrocentrum en VOM in 2019 de vakbeurzen Materials en Eurofinish tegelijkertijd plaats laten vinden,” aldus Timo van Leent, Eventmanager Materials (Mikrocentrum). 

 

Nieuw Benelux event

De samenwerking tussen beide beurzen biedt Nederlandse en Belgische specialisten binnen de keten dan ook de uitgelezen gelegenheid elkaar in één dag en op één centrale plek te ontmoeten. Dit geldt niet alleen voor materiaalkundigen of onderzoekers maar ook voor productontwikkelaars, productdesigners, engineers, R&D’ers, productiemedewerkers en specialisten in bijvoorbeeld onderhoud, constructie, automotive, transport en machinebouw.

 

Duurzame ontwerpen

Niet alleen op de beursvloer, maar ook in het lezingenprogramma ontdekken bezoekers de laatste ontwikkelingen voor een beter en duurzamer eindproduct. Veerle Fincken, program manager Eurofinish (VOM) beaamt dit: ”Wat gebeurt er als materialen en oppervlaktebehandeling elkaar ontmoeten? Op de snijlijn ontstaan duurzame ontwerpen en nieuwe ideeën. De vakbeurzen Eurofinish en Materials helpen om die ontwerpen en ideeën vorm te geven. Op Materials kan een succesvol product bedacht worden en het vervolgens op Eurofinish laten coaten.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden