4 oktober 2018 - 2 min leestijd

Minister-president Rutte opent nieuwe fabriek Additive Industries

Minister-President Mark Rutte heeft de gloednieuwe fabriek van Additive Industries in Eindhoven geopend. Na speeches van de oprichters van Additive Industries, Jonas Wintermans en Daan Kersten, onthulde Mark Rutte de ruimtelijke, schone en open fabrieksvloer van de snelgroeiende fabrikant van 3D metaalprint equipment.

“Deze nieuwe fabriek stelt ons in staat onze groei te versnellen en heeft de capaciteit om 100 tot 200 systemen per jaar te assembleren en te testen. Dit past bij onze wereldwijde expansieplannen om te groeien naar een Top 3 positie in onze markt”, aldus Daan Kersten, medeoprichter en CEO van Additive Industries.

 

Voormalig Philips pand

De nieuwe fabriek is te vinden in een gerenoveerd voormalig Philips pand met een rijke historie uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Zo waren ook andere Eindhovense grootmachten als ASML en FEI (nu onderdeel van Thermo Fisher) hier in hun beginjaren gevestigd. Via het traditionele dak met noorderlichten valt een zee van daglicht binnen en de glazen wanden versterken het effect van transparantie, een van de kernwaarden van het bedrijf.

 

Inspirerend voorbeeld

Na renovatie, is het pand volledig duurzaam, voldoet aan de hoogste energiebesparingseisen en biedt de beste werkomgeving voor de Additive Industries teams. “We zijn trots dat we opnieuw onze intrek mogen nemen in een inspirerend voorbeeld van industrieel erfgoed waar we de oorspronkelijke architectuur hebben bewaard en gecombineerd met een vleugje moderniteit. Dit maakt het een prachtig thuis voor een snel groeiend bedrijf in digitale fabricagetechnologie.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden