17 mei 2023 - 1 min leestijd

Mitsubishi investeert in Otto Motors

Mitsubishi Electric Corporation investeert in Clearpath Robotics, een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en verkoop van autonome mobiele robots (AMR). Clearpath Robotics is tevens het moederbedrijf van Otto Motors, een fabrikant van AMR’s.

Met deze investering beoogt Mitsubishi Electric Corporation zijn ondersteuning voor volledige fabrieksautomatisering te versterken. Het bedrijf zet in op het gebruik van AMR-systemen om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van automatisering in de maakindustrie. Dit gebeurt door middel van open innovatie en investeringen in bedrijven met geavanceerde technologieën en diverse ideeën.

In de wereldwijde roboticamarkt neemt het gebruik van mobiele robots als oplossing voor het arbeidstekort toe, met name in de logistiek en in de maakindustrie. Naast transportfuncties spelen mobiele robots een cruciale rol bij fabrieks- en lijnsimulatiesoftware, ERP en MES, waardoor ze onmisbaar zijn geworden voor optimalisatie op fabrieksniveau en volledige automatisering.

Clearpath Robotics staat wereldwijd bekend als een toonaangevende ontwikkelaar van AMR-technologie. Het merk OTTO Motors, dat onder Clearpath Robotics valt, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de introductie van diverse AMR-systemen op de markt.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden