4 mei 2017 - 2 min leestijd

Mitutoyo MiCAT verkort programmeertijd CMM

De MiCAT Planner software van Mitutoyo wordt continu verder doorontwikkeld en maandelijks uitgebreid met nieuwe functies. De software kan de programmeertijd voor het maken van meetprogramma’s voor CMM’s (coördinatenmeetmachines) tot wel 90 procent verkorten.

Het doel van MiCAT is om de man van de meetkamer meer ruimte te geven, helemaal met het groeiende aantal kleine series. Bij veel bedrijven zit de bottleneck in het meetproces. De software lost dit op. Wat MiCAT daar voor nodig heeft is alleen een CAD-bestand, de opbouw van de machine en een meetstrategie. De software programmeert aan de hand van die drie factoren het meetprogramma. Een specialist van Mitutoyo presenteerde tijdens de Demoweek de voordelen van de programmeerhulp. Het programmeren van het meetprogramma met behulp van MiCAT duurde slechts enkele seconden. Volgens de specialist kostte dit voorheen tot wel drie uur tijd.

 

Quick Vision Active

Een ander relatief nieuwtje van Mitutoyo is het in november 2016 geïntroduceerde Quick Vision Active. Het Quick Vision toestel is voor de Europese markt ontwikkeld voor het verrichten van 3D-metingen. Het toestel kan zowel optisch als tactiel meten. Het tactiel meten gebeurt met een optionele taster en wordt gebruikt voor het meten van diepe gaten zonder licht. Voor het optisch meten is het Quick Vision toestel voorzien van een hoge resolutie kleurenlens met autozoekfunctie. De lens zorgt voor een hoogwaardige en nauwkeurige beeldverwerking. Mitutoyo noemt een nauwkeurigheid van 2 micrometer.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden