25 september 2017 - 2 min leestijd

NEN organiseert themabijeenkomst ‘Smart robotisering’

NEN organiseert in samenwerking met het Ministerie van Economische zaken op dinsdag 24 oktober 2017 (14.00 tot 18.00 uur) in Den Haag een themabijeenkomst over de rol van de robotisering voor Smart Industry en Veiligheid in mens-robot interactie.

Robots spelen in de industriële revolutie een grote rol. Met de huidige ontwikkelingen is vast te stellen dat er genoeg potentie in Nederland is om innovatief te blijven en de rol als voorloper te behouden. De snelle ontwikkeling van ICT op het gebied van elektronica en netwerktechnologieën hebben geleid naar nieuwe flexibele en betaalbare toepassingen van robots. Traditionele robots bevinden zich achter de hekken zonder interactie met mensen. De volgende generatie robots bevindt zich tussen de mensen en werkt ook samen met de mens. Denk hierbij aan een moderne robot die in een verzorgingshuis helpt, een collega robot op de werkplaats of een zelfrijdende robot die de weg wijst in een museum.

 

Themabijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst nemen wij u mee in de wereld van hekwerkvrije robotica, de desbetreffende normen en gaan wij graag met u in gesprek over hoe een veilige toepassing te realiseren. Gezamenlijk worden de volgende vragen beantwoordt: Wat is een hekvrije robot? Wat is de huidige stand van zaken van de toepassing van moderne robots in verschillende sectoren in Nederland? Welke standaardisatie-ontwikkelingen zijn er wereldwijd? Wat zijn de praktijkervaringen en uitdagingen van robot ontwikkelaars in Nederland?

 

Kansen en impact op veiligheid

Toepassingen van hekvrije robots bieden kansen voor Smart Industry en tegelijkertijd kansen voor de arbeidsmarkt. Wat zijn deze kansen? Wat is de impact op veiligheid? Wanneer vinden wij een robot veilig? Wie is er verantwoordelijk als een robot of een machine iemand verwond? Maar is het niet belangrijker om te vragen hoe voorkomen kan worden dat een machine iemand verwond. Merkwaardig genoeg wordt deze vraag vele malen minder gesteld. Hoe brengen wij hier samen verandering in? Wat is de oplossing?

 

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in de themabijeenkomst Robotics, dan kunt u zich aanmelden via NEN Evenementen, hier is ook het programma te vinden. De bijeenkomst vindt plaats bij het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden