26 juni 2017 - 2 min leestijd

Nicolas Correa presenteert 21 machines op open huis

De Spaanse fabrikant van grote freesmachines Nicolas Correa S.A. die in Nederland door Landré wordt vertegenwoordigd, ontving deze maand tijdens haar Open House 2017, ruim 200 bezoekers uit de hele wereld, waaronder uit Nederland. Met het Open House wilde Nicolas Correa haar mogelijkheden en onderscheidende kenmerken op het gebied van hoogwaardig frezen van complexe en grote werkstukken presenteren. Met 21 machines, waaronder bed, traveling column, gantry en bridge type freesmachines en vier- en vijfassige bewerkingen van verschillende staalsoorten, bewees Nicolas Correa haar hoogwaardige imago op dit gebied.

Op technisch vlak onderscheidt Nicolas Correa zich met een hoge machinestabiliteit en een gepatenteerde freeskop in combinatie met de ram die in alle modellen wordt ingezet. In de praktijk vertaalt zich dat in een hoge geometrische precisie over het hele werkbereik, hoge procesbetrouwbaarheid en een lange levensduur. Onder de 21 gedemonstreerde freesmachines waren vooral de Correa FOX 40 en FOX 50 bridge type freesmachines met grote werktafels en optioneel leverbaar met automatische wisseling van de freeskop, opvallende highlights. De Correa FOX die de fabrikant ook tijdens de EMO zal presenteren is tevens uitgerust met de nieuwste PLC Correa Heidenhain i640 besturing.

 

Hoog verspanend vermogen

Door de hoge machinestabiliteit is de FOX inzetbaar voor zowel grove als finish freesbewerkingen. De machinefabrikant demonstreerde het bewijs daarvan door met een diameter 80 mm frees, 40 mm grof te frezen met 700 min-1 en 600 mm/min in hoge sterkte staal CK45, wat resulteerde in een verspanend vermogen van 1.080 cm3/min. Op dezelfde machine werd met een diameter 125 mm frees, met 5.500 mm/min en 5.000 min-1, 5 mm gefinished in Aluminium met een verspanend vermogen van 2.750 cm3/min.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden