5 juni 2020 - 2 min leestijd

Nieuw distributiecentrum Dormer Pramet

Dormer Pramet Benelux/Zwitserland bouwt een nieuw distributiecentrum in Den Hoorn. Medio volgend jaar moet het operationeel zijn. Dat meldt Hans van Steenis, general manager Dormer Pramet via LinkedIn.

 

“Sinds 1995 liggen de producten van Dormer in het Europese Distributiecentrum (EDC) in Schiedam. Destijds een state of the art logistiek centrum en als Sandvik concern waren we een van de eersten die voorraad en logistiek op zo’n professionele en efficiente wijze organiseerden.

Reeds enkele jaren liepen we tegen de grenzen aan van wat nog mogelijk was in de huidige opzet. Zowel het gebouw als de automatisering hadden een update nodig”, schrijft hij.

In Den Hoorn verrijst nu een pand van ruim 15.000 m2 dat ontwikkeld is volgens de circulaire cradle-to-cradle principes wat naadloos aansluit bij de filosofie van het concern om duurzaamheid te integreren in al onze activiteiten. Een gasaansluiting ontbreekt en het dak bevat 10.000 m2 aan zonnepanelen. In het project worden functionaliteit, human centered design, hoogwaardige technologie en circulariteit zodanig geïntegreerd dat het pand voldoet een de hoogste eisen van functionaliteit, productiviteit en duurzaamheid.

“Vanzelfsprekend wordt de logistieke automatisering weer een kunststuk waar we onze klanten graag in zullen rondleiden. Maar nog even geduld…..medio 2021 wordt het operationeel”, sluit hij zijn LinkedIn-post af.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden