31 mei 2017 - 2 min leestijd

Nieuwe compacte EDM-generator van GF Machining Solutions

Tijdens de Solutions Day van GF Machining Solutions op het hoofdkantoor in Zwitserland, presenteerde de machinebouwer een nieuwe EDM-generator. Het nieuwe type generator heeft een veel kleinere inbouwmaat en kan daardoor veel dichter op het proces worden geplaatst, wat de nauwkeurigheid nog verder ten goede komt.

De voorsprong van EDM-technieken blijft parallel lopen met de vraag naar complexe producten van de markt aan de ene kant, en de ontwikkelingen in de chipindustrie aan de andere kant. Die laatste ontwikkelingen zijn van belang voor de rekenkracht die nodig is om de vonk steeds verder te controleren en zodoende een steeds hogere nauwkeurigheid van de bewerking te realiseren. De nieuwe generatoren zorgen voor een zodanig nauwkeurige bewerking dat de homogeniteit van het materiaal nog maar onmeetbaar wijzigt. De nieuwe generator met haar beter beheerbare en kortere vonk, zorgt voor maar liefst 20% meer productiviteit.

 

EDM 

Met de EDM-technieken is het mogelijk om geleidbare materialen van elke hardheid te bewerken zonder dat er mechanische acties aan te pas komen, met een nauwkeurigheid tot maar liefst 0,001 millimeter. Dit maakt het een van de belangrijkste technologieën in de productie van matrijzen, vormen en werktuigen. Binnen de erodeertechnieken zijn er twee type processen, draadvonktechniek en zinkvonktechniek.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden