28 juni 2017 - 2 min leestijd

Nieuwe directie voor Dormac CNC Solutions

Dormac CNC Solutions, leverancier van verspanende machines van bekende merken als Doosan, KiHEUNG, FAT en LITZ, heeft een nieuwe directie. Commercieel directeur Joost Verschure en technisch manager Huib Wennekes hebben middels een management buy-out de aandelen overgenomen van Kees Karsten. De heer Kees Karsten heeft 27 jaar voor Dormac gewerkt, waarvan de laatste 18 jaar als algemeen directeur.

Joost Verschure heeft per 13 juni het stokje overgenomen en is dan ook per genoemde datum de nieuwe algemeen directeur van het bedrijf, waartoe tevens Dormac Productie Automatisering en Dormatec Environment Systems behoren. Joost werkt sinds 2001 bij Dormac CNC Solutions waarvan de laatste 7 jaar als commercieel directeur. Huib is sinds 1996 werkzaam bij Dormac waarvan de afgelopen 15 jaar als technisch manager.

 

Procesoptimalisatie en automatisering groeit

De nieuwe directie wil de ingeslagen weg verder vervolgen en Dormac CNC Solutions verder uitbouwen tot een totaal leverancier op het gebied van verspaning. Waarbij naast de verkoop en installatie van stand-alone draai- en freesmachines, verder wordt ingezoomd op procesoptimalisatie en automatisering. “Klanten vragen ons steeds vaker mee te denken en met oplossingen te komen voor de beheersing van het totale verspanende proces. Belangrijk onderdeel is daarbij de productie automatisering inclusief de eliminatie van proces verstorend factoren. Daarbij gaat het in de meeste gevallen om spanenproblematiek in de werkruimte, filtratie van koelmedium en het constant houden van de machinetemperatuur. Middels het Europees werkende Dormatec en onze eigen know-how hebben wij voldoende kennis en ervaring in eigen huis, kijken we kritisch naar het proces bij de klant en proberen we gezamenlijk de knelpunten op te lossen,” aldus Verschure.

 

Turn-key projecten

Dormac speelt ook verder in op de toenemende vraag naar turn-key projecten. “Klanten beschikken niet altijd over voldoende tijd en kennis om het proces compleet in te richten en te optimaliseren. Ons doel is altijd om de klant te ontzorgen zodat direct na het inbedrijfstellen van de machine er meteen geproduceerd kan worden,” licht Joost Verschure toe.

Beide heren zijn optimistisch over de ontwikkelingen in de markt en verwachten de komende jaren de gezonde groei verder door te kunnen zetten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden