22 juni 2018 - 1 min leestijd

Nieuwe Inabe fabriek Mazak gaat in bedrijf

Yamazaki Mazak heeft de voltooiing aangekondigd van de eerste bouwfase in de nieuwe Inabe fabriek in Inabe, in de prefectuur Mie, en de start van de assemblagewerkzaamheden.

Deze faciliteit, die grote freesmachines en vijfassige bewerkingscentra produceert, moet voldoen aan de toenemende vraag naar grote bewerkingsmachines, met name in de lucht- en ruimtevaart, en in de bouw- en de energiesector. De Inabe fabriek is de zesde productiefaciliteit van Mazak in Japan.

De bouw van de Inabe fabriek begon in 2016 en de eerste fase was klaar in februari 2018. Met de voltooiing van die eerste fase, werd de productie overgedragen van de Minokamo fabriek, in de prefectuur Gifu, aan de Inabe fabriek. Bovendien is de totale productiecapaciteit van Mazak in Japan met 20 procent gestegen door de werkzaamheden in de Inabe fabriek te starten.

De markt voor bewerkingscentra is momenteel sterk en er is productietoename gepland, waarbij de nieuwe fabriek ervoor zorgt dat het bedrijf effectiever kan reageren op de behoeften van de binnen- en buitenlandse markten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden