19 december 2018 - 2 min leestijd

Nieuwe omschrijving CECIMO past beter bij sector

Werktuigmachines zijn onmisbaar in elke slimme fabriek van de toekomst. Tegelijkertijd ontstaan ​​er voortdurend nieuwe kansen voor innovatie door de vervaging van de grens tussen de fysieke en de digitale wereld en de opkomst van nieuwe technologieën. Dit was de aanleiding om een ​​betere beschrijving voor de sector te bespreken die CECIMO vertegenwoordigt.

“Wij geloven in het intact houden van onze merknaam – CECIMO – omdat deze sinds 1950 staat voor hoge normen in de productie. Hoewel metaalvorming en -bewerken de kern blijven, is onze industrie geëvolueerd en gerijpt tot andere gerelateerde productietechnologieën, zoals Additive Manufacturing (of 3D-printing), industriële automatiseringssystemen, digitale oplossingen en platforms, robotica en aanverwante producten. Vandaar dat we tijdens Algemene Vergadering besloten hebben om de beschrijving aan te passen in: CECIMO, European Association of the Machine Tool Industries and related Manufacturing Technologies”, zegt Filip Geerts, CECIMO’s directeur-generaal.

Machinegereedschappen omarmen digitale oplossingen en vestigen zich al vele jaren op mondiale koplopers in geavanceerde engineering en technologieën. “We willen deze nieuwe beschrijving actief gebruiken in onze positionering op Europees niveau, zodat het duidelijk is wie we zijn als we beleidsmakers en het grote publiek benaderen. Het is onze bedoeling om duidelijk te maken dat we een succesvolle, zeer vooruitstrevende vereniging vertegenwoordigen”

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden