3 mei 2018 - 2 min leestijd

NSK academy start opleiding over mechanisch gereedschap voor lagers

Iedereen die geïnteresseerd is in het aanleren van de beste methode om lagers te monteren en demonteren met behulp van mechanische gereedschappen, kan zich aanmelden op het online trainingsplatform van de NSK academy.

Op het online platform staat de nieuwste AIP en (Toegevoegde Waarde Programma) handleiding die bestaat uit een cursus, video en vragenlijst. De volgers van de opleiding kunnen zich een weg banen door de nieuwe module met uitleg over gereedschap en ontvangen na de succesvolle afronding een certificaat.

 

Lagermontage

De juiste installatie en demontage van lagers is van cruciaal belang voor de optimale werking en continu kwaliteitszorg voor machines. Om die reden ontwikkelt NSK ook speciaal ontworpen mechanisch gereedschap. Om gebruikers optimaal te laten genieten van de voordelen van deze tools, is er nu een nieuwe tutorial beschikbaar via de NSK academy. Voor het gedeelte lagermontage legt de module uit hoe de juiste maat inslagring en bus te selecteren uit de FTN333 montageset van NSK. De juiste combinatie van deze elementen zorgt ervoor dat de montagekrachten nooit op de kogels van een lager doorgegeven worden, waardoor potentiële schade wordt vermeden. Hoe de belasting perfect op de middellijn kan gezet worden maakt eveneens deel uit van de zelfstudievideo.

 

Demonteren

Een lager demonteren met behulp van de BPN62-trekkerset van NSK, zonder schade aan de as of behuizing te veroorzaken begint bij de selectie van de juiste extractieschroef en trekkerarm, zoals aangegeven in de opleidingsmodule. Factoren zoals de exacte plaatsing op het loopvlak en de creatie van een gelijkmatige trekkracht worden ook behandeld.

De zelfstudie voor mechanische hulpmiddelen van NSK vervoegt het groeiend aantal opleidingsmodules rond onderhouds- en servicetools in AIP + en is nu beschikbaar in de NSK academy. Elke module is ontworpen om optimale ondersteuning te bieden in de zoektocht naar betere machineprestaties en probleemloze bediening.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden