28 mei 2019 - 3 min leestijd

NSK gaat strijd aan tegen namaaklagers uit China

De strijd om de namaakindustrie van lagers een halt toe te roepen wordt voortgezet bij NSK. De recente inbeslagname van nagemaakte NSK-verpakkingen en etiketten in de provincie Hebei in China illustreert de omvang van het probleem. Meer dan 23.000 namaakdozen en -verpakkingen werden er te Linxi County, Xintai City in beslag genomen in afwachting van verder onderzoek en mogelijke vervolging.

Koichi Uchida, manager van de GAM-IMBD afdeling van NSK en daarnaast ook lid van JBIA (Japan Bearing Industry Association) en WBA (World Bearing Association), werkt nauw samen met lokale autoriteiten over de hele wereld om de wet en orde te handhaven ten aanzien van vervalsers. Zijn doel is om de reputatie en de merknaam van NSK te beschermen tegen verkeerd gebruik in de lagermarkt.

NSK werd meer dan 100 jaar geleden opgericht en is sindsdien een wereldwijd gerespecteerd bedrijf in deze markt. Dit dankzij de productie van hoogwaardige en betrouwbare lagerproducten die in veel landen worden gebruikt in diverse sectoren, waaronder de automobielindustrie. Om deze reden is NSK een doel geworden voor vervalsers.

Handelaars die handel drijven in namaaklagers stellen niet alleen hun eigen bedrijf bloot aan de daarmee verbonden risico’s -door de inkoop en verkoop van lagers van mindere kwaliteit – maar ze zetten ook de reputatie van onschuldige bedrijven én die van de eindgebruikers op het spel, want zij kopen deze producten onbewust in de veronderstelling dat ze ‘het echte werk’ krijgen tegen een gereduceerde prijs. Dergelijke lagers kunnen vroegtijdig falen en dat kan rampzalige gevolgen hebben voor de veiligheid. Daarnaast is er ook de grote imagoschade voor de merknaam NSK.

 

Uitdaging

De uitdaging om vervalsers te onderscheppen is een tijdrovende en dure onderneming, vooral in landen als China. Maar NSK is vastberaden in de strijd tegen deze oneerlijke concurrentie. Het recente succes in Hebei kwam er dankzij de hulp van een detective en Chinese overheidsfunctionarissen. In het namaakbedrijf werd een grote hoeveelheid nepverpakkingen van het merk aangetroffen, gestapeld op planken, in geweven zakken gestopt of gewoon op de vloer gestapeld. Bovendien werden ook inkjetprinters aangetroffen en werden er arbeiders betrapt die namaakkartons produceerden. Na een ondervraging over de in beslag genomen lagerpakketten gaf de eigenaar van het bedrijf toe dat alles namaak was.

Hoewel de inbeslagname in China een grote klap betekent voor de namaaklagersindustrie, vertegenwoordigt dit helaas slechts een klein deel van de wereldwijde namaakmarkt. Daarom zullen NSK en het team van de heer Uchida blijven strijden om de vervalsers te onderscheppen, om het merkimago en de integriteit van het bedrijf te vrijwaren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden