23 juni 2020 - 2 min leestijd

NSK maakt intellectueel eigendom beschikbaar in strijd tegen COVID-19

 

NSK, fabrikant van lagers, lineaire bewegingstechnologie en besturingssystemen heeft de nieuwe “Open COVID-19 Declaration” ondertekend. Zo steunt het bedrijf de wereldwijde inspanningen die moeten leiden tot een snel einde van de verspreiding van COVID-19. Door deze verklaring verbindt NSK zich ertoe haar intellectuele eigendom gratis ter beschikking te stellen voor de ontwikkeling, fabricage en andere activiteiten die van centraal belang kunnen zijn om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen.

 

 

Het voorkomen van de opmars van COVID-19 vereist een snelle ontwikkeling, productie en distributie van geneesmiddelen, vaccins, medische hulpmiddelen en infectievoorkomende producten. De “Open COVID-19 Declaration” roept de eigenaars van intellectuele eigendommen op om hun patenten, modellen, ontwerpen en auteursrechten vrij beschikbaar te maken in de strijd tegen deze pandemie.

Om zo snel mogelijk een einde te maken aan het virus is een nieuwe vorm van samenwerking nodig tussen de industrie, de overheid en de academische wereld die de traditionele benadering doorbreekt.

NSK staat volledig achter deze strategie en heeft de verklaring ondertekend zonder enige beperking op de voorwaarden, waarbij wordt overeengekomen geen intellectuele eigendomsrechten te gelde te maken tegen ondernemingen die gericht zijn op de bestrijding, preventie, inperking en behandeling van COVID-19. Het bedrijf zal geen enkele vorm van compensatie vragen voor het gebruik van haar intellectuele eigendom bij dergelijke activiteiten.

 

Toekomst

Onder normale omstandigheden houdt het gebruik van intellectuele eigendomsrechten een onderhandelings- en licentieprocedure in, maar dit wordt door deze verklaring tenietgedaan, waardoor de ontwikkeling en productie van maatregelen tegen COVID-19 versneld wordt. De officiële formulering van de door NSK ondertekende verklaring is te vinden op www.gckyoto.com/covid-2.

In de toekomst zal NSK blijven samenwerken met de ondertekenaars van de verklaring en andere bedrijven om een einde te maken aan de COVID-19-uitbraak. Deze actie maakt deel uit van de onvermoeibare inspanningen van NSK om de gezonde en duurzame ontwikkeling van de samenleving en gemeenschappen over de hele wereld te ondersteunen.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden