13 augustus 2018 - 2 min leestijd

NSK publiceert eerste videohandleiding rond onderhoud

Na de lancering eerder dit jaar van het online opleidingsplatform NSK Academy, is de eerste in een nieuwe reeks handleidingen rond onderhoud toegevoegd aan de site. De handleiding toont hoe optimaal onderhoud van lagers leidt tot een verbeterde en winstgevende exploitatie van machines en apparatuur.

Elke module bevat een cursus, video en vragenlijst, waarbij cursisten een certificaat ontvangen na de succesvolle afronding. De zelfstudievideo´s voor elke module zijn zo opgesteld dat ze duidelijk en beknopt weergeven hoe deze = ontwikkelde tools kunnen helpen de machineprestaties en levensduur te maximaliseren. De eerste AIP + -functie die wordt voorgesteld, is LAB-Set, de zelfstudievideo is te zien op de website van NSK.

 

LAB-Set

LAB-Set is een hulpmiddel voor laseruitlijning van riemen. Uniek is dat de LAB-Set lasers gemonteerd worden in de V-snaren waar de riem loopt, waardoor er altijd een perfecte uitlijning is. De video-handleiding geeft informatie over de selectie van de juiste V-geleiding, het instellen van de laserzenders, de belangrijkste foutieve uitlijningen die gecorrigeerd kunnen worden en vele andere handige tips om in slechts enkele tellen een perfecte uitlijning te bereiken.

Verdere zelfstudiemodules volgen in de komende maanden, zoals die voor LAS-Set (laseruitlijng voor assen), inductieverhitters en een video over gereedschap voor lagermontage en-demontage. Dankzij deze continue toevoeging van nieuwe onderwerpen is de NSK Academy hard op weg om de leidende hulpbron te worden voor wie zijn technische vaardigheden willen uitbreiden met kennis en praktische vaardigheden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden