12 maart 2020 - 2 min leestijd

Oceanz en AM-FLOW werken samen aan geautomatiseerde AM-productielijnen

Oceanz 3D Printing en AM-FLOW gaan een partnership aan om volledig geautomatiseerde Additive Manufacturing productielijnen te ontwikkelen. Met een financiële impuls van het MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT), zetten AM-FLOW en Oceanz een nieuwe stap richting Industry 4.0. in Additive Manufacturing (AM).

AM wordt binnen een grote groep van sectoren breed toegepast. Inmiddels is de techniek het stadium van uitsluitend het vervaardigen van prototypes voorbij en staat nu op het punt om als modern productietechnologie breed ingezet te worden. Het modelontwerp en het 3D-printproces verloopt digitaal, maar na het 3D-printen volgen diverse handmatige processtappen. Denk aan schoonmaken, identificeren, sorteren en het controleren van kwaliteit.

“Net als bij andere 3D-printserviceproviders, wordt ook bij Oceanz een deel van het nabewerkingsproces handmatig uitgevoerd. Daarom zien wij het belang in van het toepassen en ontwikkelen van nieuwe technologische principes, zoals automatische identificatie, Artificial Intelligentie (AI), machine learning en stellen wij onze productiefaciliteiten als ‘living lab’ ter beschikking. Deze combinatie is uniek en nodig om de processen te optimaliseren qua kwaliteit en snelheid”, aldus Erik van der Garde, CEO Oceanz 3D-printing.

 

Samenbrengen van expertise en technologie

Met deze samenwerking focussen AM-FLOW en Oceanz op de automatisering van het post-productieproces van 3D-printen en daarmee te optimaliseren als concurrerende productietechnologie.

Stefan Rink (CEO AM-FLOW) “Nu is het moment aangebroken dat Additive Manufacturing een serieus alternatief is voor traditionele massa productiemethodes. Om dit te bereiken moet de gehele digitale workflow optimaal ingericht zijn en handmatige processen tot een minimum beperkt worden. Met onze AM-FLOW technologie zijn wij in staat deze end-to-end industrialisatie te bieden.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden